Neki dan čitam mogućnosti jedne digitalne satelitske kartice za PC i između ostalog pročitah mogućnost spajanja na internet, ali samo download!!
Pa me zanima da li se je neko već sa tim susreo i kakva su iskustva??
Printable View
Neki dan čitam mogućnosti jedne digitalne satelitske kartice za PC i između ostalog pročitah mogućnost spajanja na internet, ali samo download!!
Pa me zanima da li se je neko već sa tim susreo i kakva su iskustva??
upload vrsis preko modema ili isdn ili sta vec imas preko lokalnog davatelja net usluga... (npr t-com)
ako malo prosurfas netom i forumima vidjet ces da ima jaaako puno takvih topica i rasprava. posto vidim da si iz bosne, pogledaj tko tamo nudi usluge satelitskog interneta i cjene. obicno nude pretplata - flatrate i bez pretplate, bon odredjene vrednosti (platis bon 200kn i surfas 10gb-a, ovo je samo primjer)
i uzmes jednu skystar2 karticu kosta oko 500kn
Stara vijest. A i nije se nesto pokazala. Ja sam to imao u pocetcima pa svaki put kad je neki novi/bolji nacin izasalo ali sve se pokazalo lose. Doma imam jos 3-4 bona po 10 eura koje mi se ne daju ni iskoristiti. Uglavnom spajas se preko proxy-ja i jedino sto mozes skidati je sa servera odnosno web stranica. P2P i ostale programe lagano zaboravi
Ima kod nas u banjaluci, oprema i instalacija oko 250km - 850 kuna i mjesečno 30 km - 102 kune, surfanje je džabe o download ograničen mjesečno 1 giga, i da brzina 512 kb/s.
http://www.eoncentar.info/
Sve informacije.
= Citat =:
Izvorno postao letmarebrmbarov
Zanimljivo, nisam znao da to "postoji kod nas" !!!! ;)
Ali mislim da se vise onda isplati uzeti wireless !
Ma nije loše, sve što skidaš s Explorerom ide dobro ali bilo koji p2p program će ostati na brzini modema koji imaš!
Ako imaš skystar karticu možeš loviti tuđe streamove i spremati na hard...
Program za offline dl se zove skynet najnovija verzija je SkyNet ver. 0.899b5 a mozete ga skinuti ovdje : http://www.croteam-sat.org/aploud/in...3a852e4ba1780d
Sto se tice "dvosmjernog" sat interneta moguce ga je kombinirati sa dsl-om .... vise o tome mozete saznati na satelitskom forumu u podforumu Dvb kartice i Internet preko satelita .
Sto bi znacilo osnovni t-com-ov dsl + flat rate od Vodatel-a (sat internet) . Fercera na taj nacin da vam UL ide preko dsl-a a DL preko sat interneta .... potrebno je dodatno namjestiti neke opcije da se zblokira DL preko t-coma ali i to je moguce napraviti tako da sa te strane nema frke . Ugl radi . A i jeftinija je ta kombinacija nego samo t-comov flatt rate !
Cjene flat rate-a za sat net mozete vidjeti ovdje :
http://www.vodatel.hr/index.cgi?menu_id=308
Pozdrav
ja sam to imao nije mi baš najbolje bilo
Onaj tko ima izbora kao sto je adsl neka ne razmislja o sat. linku. To je samo za one koji su na modemu i jos duze vrijeme nece moci preci na nesto bolje. Sat. net u jednom smjeru je shit if you ask me, dvosmjerni rula, jedini bed je cijena dvosmjernog, ali ako ti to ne igra ulogu zaboravi jednosmjerni... Za jednosmjerni trebas jos neku vezi kao sto je modem ili isdn za upload, da bi mogao koristiti sat download, a uz to sto ne funkcionira bas dobro kako bi trebalo nije bas da je isplativo gubiti vrijeme na to.
Mozes ako imas sat karticu u kompu koristiti offline download s satelita, za to pogledaj malo po netu. A da je komplicirano, je, komplicirano je :) (bar meni). Recimo stavis ga na download (cijena 0kn) i odes spavati/raditi/van, a komp ti skida razne stvari s neta koje je netko u blize vrijeme skidao ili uplodao na net. Nadje se dosta slika (raznih, cak i zastrasujucih), one-minute filmova, razne zike... jednom frend skinuo album od nekog Aboridzina, kao da slusas kitove, ali zanimljivo... eto, mozda ima netko ovdje tko je koristio sve skupa pa da ti bolje objasni.
P.S. u vezi Vodatela: imao sam priliku vidjeti Vodatel (paket-jednosmjerni satelit) prije 6. mjeseci i to je zivi shit. Na papiru je dobro, ali u realnosti veza puca, pa se download uspori na nenormalno malu brzinu, opcenito katastrofa. Ali ovo su samo moja iskustva u vezi sat neta, vjerujem da ima i oni koji su zadovoljni ;) .
Hehe sve je to shit, danas vam je jedina prava stvar skyDSL (govorim iz osobnog iskustva). Svaki dan radim po 10GB prometa na 4MBIT linku...
Za više informacija pogledajte:
www.skydsl-hr.hr
a za sva ostala pitanja obratite se na www.zaro-informatika.com/phpBB forum gdje će vam sam administrator odg. na sve što vas zanima..
Pozdrav!
...da, sve je to primamljivo, ali nitko pri pregledu cijena ne uključuje cijenu VREMENA (impulsa) koje se provodi na netu, jer je ipak potreban modem preko kojeg se podaci šalju... znači, taj DSL dobro dođe samo ako nešto skidaš... inače, ako se hoće nešto jeftinije proći, tu je ipak izbor klasični DSL...= Citat =:
Izvorno postao dekoslav
satelitski internet je za one koji nemaju izbora... ne za one koji mogu uzeti i dsl sa strane...
Slazem se u potpunosti....= Citat =:
Izvorno postao Pharcyde
I ja sam do prije skoro godinu dana bio van plana za ADSL, pa sam koristio Ska Star 2 karticu i modem (preko Vodatela)....
Pretplatu sam placao 20€ za 512 kb/s (flat rate) i to preko Astra Sat-a..
Skidanje je islo i preko DC++ samo sta treba postaviti portove i proxy settings-e...
Sta se tice brzine bio sam jako zadovoljan jer u biti nikada nije padala ispod deklariranih 512, cak je u 90% slucajeva bila i veca, dok sada placam 1024/192 i tu brzinu nisam uspio nikada ostvariti ni nakon sta sam reklamirao i promjenili su mi koplet instalaciju do moje kuce (bolje je ali to nije jos ta brzina)
Svakako moja preporuka onima koji nisu u mogucnosti dobiti ADSL samo pripaziti od koga i sta uzeti jer ponuda je svakojaka....
pozzdrav
xxsugar
I koliko te prosjecno kosta mjesecno kn?
recimo provedeni sati/cijena - takav odgovor bi cijenio da znam ugrubo...
Pa cuj.....Stvarno nisam tocno vodio evidenciju ali ovako u grubo:
pretplata za Vodatel ---- 50,00 kn (ako se ne varam)
pretplata za sat.net ---- 20,00€ (cca 150,00 kn)
provedeni sati ----- nemam pojma (ali dosta;)
tako da mi je telefon dolazio izmedju 300 i 600 kn-a, mada tu u cijeni je i pretplata i pozivi (inace telefon i net su u lokalu)
pozzdrav
xxsugar
OK, hvala... no ja na tvom mjestu ne bih placao pretplatu za Vodatel. Uzmes Globalnet happy hour paket i deri. Jest da su impulsi skuplji, ali ipak... IMHO naravno.
Inace, bilo bi lijepo vidjeti da spuste cijenu za dvosmjerni s obzirom na penetraciju dsl-a na trziste, ovako je i dalje sve skupo, od opreme do cijene koristenja. Tog istog trenutka kada cujem takvu radosnu vijest kupujem kombi, ubacujem svu svoju informatiku unutra i idem u zivot :).
TNX!! Ali sada sam vec neko vrijeme na ADSL-u pa je SS2 i vodatel proslost...= Citat =:
Izvorno postao Pharcyde
pozzdrav
xxsugar
e mene zanima kojih sve providera ima za offline skidanje odnosno besplatno skidanje