gps ne moze da nadje ni jedan satelit :/
E ovako imam htc sensation koji nije rootovan. U pocetku gps je radio odlicno na svim aplikacijama gps test, igo, google maps... Na telefonu mi se pokvario neki konektor pa sam ga nosio na popravku. Posle popravke sve najnormalnije radi samo taj gps je problem. Kada startujem neku aplikaciju on blinkuje gore kao da normalno trazi satelite ali nikako da ih nadje pokusao sam sa raznim aplikacijam za gps ali ne pomaze.
Da li neko ima resenje za ovaj moj problem unapred hvala?
Re: gps ne moze da nadje ni jedan satelit :/
Kako je prestalo tako ponovo može početi raditi. Baš neki dan sam ponovo osposobio gps na x10mini kod prijatelja. Kaže radilo i sad neće.. Prvo sam gps statusom očistio i skinio nove podatke. Nakon toga restart pa nanovno gps status i proradilo.
Znalo mi je uhvatiti 14 satelita al ne izbacuje lokaciju pa ukrug ponovo vječno... A onda minutu poslije restartiram s upaljenim gps i netom i nađe za 5 sec.
Ima veze i vrijeme, sunčeva aktivnost...tako da strpljivo! Nekada mi u zgradi 1m od prozora uhvati fix a nekada vani se vozim pol sata bicom i ništa..
Gps status ako vidi bar 4 satelita to je dobar znak.. E sada ako je loše vrijeme trebat će duže za fix.. Nekada ni 14 satelita ne pomaže..ali bar imaš info jel vidi koji satelit..
Re: gps ne moze da nadje ni jedan satelit :/
Probaj avionski način upaliti ugasiti. Ak ne vidi, servis! Avionski gasi sve antene, pa ona pali.