Dobio sam uređaj Igo 2006 (683 B) My way. Obzirom da sam čuo da se za takav uređaj karte više ne proizvode, molim nekog da me uputi na neki tutorijal kako ubaciti Igo 8.3 na njega.
Printable View
Dobio sam uređaj Igo 2006 (683 B) My way. Obzirom da sam čuo da se za takav uređaj karte više ne proizvode, molim nekog da me uputi na neki tutorijal kako ubaciti Igo 8.3 na njega.
Treba ipak malo više podataka o uređaju !
Od ovoga se ne može ništa iščitati , niti odrediti ni naziv samog uređaja , rezolucija , veličina ...
Možda bi dobro vidjeti sliku uređaja !?
Da nije to možda ovo:
http://www.pohrani.com/f/3v/dd/4pJLSZDV/igonavi1.jpg ... http://www.pohrani.com/f/3p/Sp/1zuHodXs/igonavi2.jpg
Ovdje se lijepo vidi da može na taj uređaj iGO Amigo , to znači da može i neka druga Navigacija ... :D
Da, to je ta gornja. Očigledno se po donjoj slici vidi da se može ubaciti i neka druga navigacija. Međutim, pitanje je kako?! Može li nekakav tutorijal za neznalice ili malo pojašnjenje u kojem pravcu poći.
Pokušaj kliknuti na System i pogladaj ima li mogućnost adresiranja "navi" programa !?
Neznam napamet , ali čini mi se da je jednostavno , liči na GoClever ili Prestigio Navigaciju ...
Možeš li se spojiti preko USB_a na računalo !
Imaš li pristup svim djelovima uređaja ...
Koliko imaš interne , memorije ...
Pitanja nebih trebao postavljat ja nego Ti !? (nisam čarobnjak)
Može se spojiti na pc, i tu se vidi da je sve na sd kartici i mape i soft.
ram 64 mb
rom version: 32B.FG.4.F.9.9.18
soft. version. V2.0.0.9.13
E sad da li postoji mogućnost adresiranja "navi" programa, ne znam šta to znači i kako se provjeri. Uglavnom na tom prozoru od system info, stoje ovi gornji podaci i 3 "dugmeta", factory reset, gps reset i calibration.
@saififi !
To bi značilo da nema interne memorije i sve se pokreće s SD kartice !
Imaš li SD karticu s "starim" programom ?
Prekopiraj cijelu na računalo (backup)
Interesira me što je na SD kartici , kako se zove Navi program
Ima li shell.ini , ako ima što piše u njemu !?
poput ovoga:
\sdmmc\iGO8\iGO8.exe
ili ovako:
\sdmmc\Navigator\Navigator.exe
Pitanja bi trebao postavljat ja, ali nemam pojma šta pitat, osim jel se može kako ubacit igo 8.3. a ne ovaj igo amigo.
znači odmah kad se otvori sd kartica stoje folderi: igo 2006, music, photo i textbook i spod njih stoji shell u kojem piše: \sdmmc\IGO 2006\navngo.exe
Znam nije jednostavno za nekog ko' to nije radio !
Sve vidim i pripremit ću ti iGO za Tvoj uređaj ...
Odi u mapu iGO 2006 , zatim otvori datoteku pod nazivom sys.txt i sav sadržaj kopiraj ovdje kao text , da vidim koji su portovi i postavke (starog iGO 2006) ,da mogu primjeniti na novi ...
Nabavi novu SD karticu ili napravi backup (arhivu) , kartica može biti max 2GB , mislim da taj uređaj ne prepoznaje nove SDHC kartice ...
Kasnije ćeš pobrisati sve s SD kartice , s time da mogu ostati ovi folderi ; music, photo i textbook ...
ok,
sys:
[interface]
gxoff=1
[gps]
port=1
speed=9600
Odlično !
Pripremit ću Ti nešto , ali moram to stavit na Link da možeš skinuti i kopirati na SD karticu !
Za sad ostavi kako je ... dok to ne sredim ! (kad uhvatim malo vremena) ...
U redu, nema žurbe normalno.Tks
Za početak skini ovdje karte :
iGO Navteq 2012.Q3 ExYu
http://cafe.mobil.hr/threads/77637-i...=1#post1039803
ili cijelu EU na ovaj Torrent ...
http://cafe.mobil.hr/threads/77637-i...=1#post1046260
-
Ovdje je NavOn Navigation iGO 8.3.5.192519
http://www.pohrani.com/f/1o/sd/LMp7pY6/navon66.png
Download :TEMPORA
Rar Password:
walter66
Upute:
- Skinuti i raspakirati TEMPORA.rar
- Sve unutar foldera "TEMPORA" kopirati na SD karticu !
Mora izgledati ovako:
http://www.pohrani.com/f/2K/5v/4L118JVq/tempora.png
(Ostalo nije bitno : music, photo i textbook )
- Otkopčati uređaj od računala
- Ponovo pokrenuti uređaj
- Kliknuti na "autić" Navigation
- Podesiti jezik i ostalo što "aplikacija" traži ...
- Još jednom restartati
- Pokrenuti iGO
- Izaći van iz zgrade i "uhvatiti" satelite
- Kad vidiš svoju lokaciju - GOTOVO !
- sjedneš u auto , okačiš navigaciju na "šajbu" i :driving:
*** Nisam imao na čemu probati , nadam se da će radit !
...
Šta reći nego svaka čast, :respect:
Čuj puno hvala. Znam da se hvala ne može staviti na banku ali eto.
Ah da zaboravio reći, kad se iziđe iz aplikacije navon pa se ugasi navigacija, i kad je želiš ponovno uključiti pojavi se onaj glavni prozor od prije, klikne se na navigation i onda ništa. Uglavnom prije svakog ponovnog paljenja mora se napraviti restart da bi se moglo ući u navon.
...spojio sam ponovno gps na računalo, da pregledam situaciju, i sad uz one postojeće foldere i fajlove pojavio se novi folder s nazivom backup i nekakav fajl naziva device.nng.
Ovo je malo veći problem !
Izbriši ove datoteke:
addon.txt
sd.ini
u sys.txt
izbriši redak :
gxoff=1
Pa opet probaj kako radi !
Bojim se da mu baš ne odgovara WiCe4.2 !?
64MB Memorije je premalo !?
Ne bude li išlo stavit ćemo stariju ili light verziju iGO8
Ili Mireo BE3.1 , MioMap ili nešto drugo !
...
To je u redu , ovaj se folder "backup" sam napravi ! Služi za privremeno spremanje podataka ...
Opet isto, ali najvažnije je da radi malo ga restartiraš i bude ok. Međutim ako ti se da da sklepaš tu stariju verziju ok, ako ne ništa dobro je i ovako.
Nisam zadovoljan s ovakvim ponašanjem uređaja!
Da probamo Mireo BE3.1 , već je sve na Forumu ili onaj iGO Amigo
Skini ovo ovdje i onda ćemo podesit pokretanje programa !
http://cafe.mobil.hr/threads/76815-M...=1#post1029355
Skinuo sam mireo, šta sad da ga iskopiram na sd karticu?
dobro
Ovako sada:
- Napravi backup postojećeg stanja kartice !
- Kopiraj Folder "Ginius DeLuxe" (bez navodnika) na SD karticu !
- Preuredi shell.ini
\sdmmc\Ginius DeLuxe\giniusdriver.exe
- Pronađi Ordinale.ini
i u njemu ispravi ovako (samo ono crveno obojano)
[Main]
;TTSDir=\SDMMC\Ginius DeLuxe\TTS (ovaj red briši)
MultimapDir=SDMMC\Ginius DeLuxe\Maps
TruckAttribs=1
SmartSearchKeyboard=1
RecordButton=0
ShowExit=1
[GPS]
Found=com1:,9600,8N1,none
use_id_driver=1
[Advisor]
language=26
gender=0
voice=
time_format=0
unit=0
Možeš u biti imati gore obe navigacije ,a preusmjeravaš pokretanje s shell.ini
Za sada dok se bolje ne riješi ...
PS: Nastavljamo slijedeći put !
ok vidim još si tu, znači cijeli folder kopirati, a ne samo ono unutra pa copy/paste?
giniusdriver samo napraviti rename tj. dodati .exe ?
giniusdriver.exe ostavi tako mora biti !?
Ovdje piše kako se mora zvati direktorij (Folder)
shell.ini
\sdmmc\Ginius DeLuxe\giniusdriver.exe
Kopirati cijeli
Ginius DeLuxe , tamo gdje se nalazio ili se nalazi iGO8
Popravlja se samo Ordinale.ini , kako sam opisao , a nalazi se unutar tog Foldera !
Probaj pa idemo spavat !
A dobro walter nebi htio ispasti gluplji nego što jesam ali sam se pogubio. Prebacio sam cijeli folder na sd karticu. To znači kad otvorim sd karticu stoji folder s nazivom Ginius deluxe, od toga mi nije baš jasno ali vjerojatno sam pod presingom jer te gnjavim ovako kasno, pa je najbolje da mi sutra napišeš korak po korak kao tukcu možda onda shvatim. Ovo mi nije jasno sshell.ini (pa njega nema?!
Čekaj malo sad malo shvatio, ti si mislio da ostavim ovaj igo na kartici pa onda u njemu mijenjam shell.ini. a ja sve izbrišem pa ubacim samo ovaj mireo, ajd sad nešto kužim pkkušat ču ja pa ti javim, a ti molim te odi spavat, da te nemam na duši. Ajd laku noć i tks.
Radi ok, ajd oprosti malo teže shvaćam, 52 godine su tu.
@saififi Imaš gumb Uredi Post, pa kad hoćeš još nešto dodat nema potrebe pisati novi post.
Nebih ja o tome ko' je pametniji , bitno je da shvatiš postupak koji izgleda možda komplicirano , a sve se svodi na nekoliko "pravila" koja se moraš držati .
Izgleda komplicirano , ako to nisi nikad radio i nemaš iskustva , odjednom primaš različite podatke i vrste navigacija , normalno je da se izgubiš u sitne sate .
Što se tiče godina imam 5+ (57)
:D