Čisto jedno ovako pitanje, dali čuvate Vaše SMS poruke na mobitelu? Da, ne, odnosno zašto ih čuvate?
...krečem prvi:
ne čuvam ih. Brišem ih svakih 10-tak (a imanje) dana.
ne mislim na IM poruke.
Printable View
Čisto jedno ovako pitanje, dali čuvate Vaše SMS poruke na mobitelu? Da, ne, odnosno zašto ih čuvate?
...krečem prvi:
ne čuvam ih. Brišem ih svakih 10-tak (a imanje) dana.
ne mislim na IM poruke.
Zanimljivo pitanje :D
Ja sam imao običaj da ih brišem svakih cca mjesec dana, čisto zato da mi inbox brže radi. Otkako sam prešao na android i počeo se igrat custom ROMovima više ih ne brišem nego mi se same obrišu promjenom ROMa, što opet ispada jednom mjesečno :D
Prije se cesto brisalo jer su imali ogranicen pretinac(samsung recimo) ili cisto ovako, da radis nes. Prelaskom na symbian prestao s tom praksom, brisao kad se skupilo dosta poruka pa malo usporilo inbox.
Sad na androidima samo promjenom moba i to jer zaboravim na njih pa ne napravim backup. A dok mijenjam rom sjetim se backup napravit. Cisto mi zao nekih poruka pa sve ostavim onda.
IM poruke ne brisem takodjer. Evo na whatsappu ima preko 250 000 primljenih i poslanih i nije ga usporilo xd
Brisao sam samo poruke iz Vibera, nekad prije, kada bi počeo štekati nakon 2-3 tisuće njih :D Sms-ove sam donedavno čuvao od prvog dana na androidu (nekih 3k komada), ali onda mi je puko film. Isto sam ih držao više iz sentimentalnih razloga, ali nikad mi nisu trebale.
čuvao prije, neznam zakaj, no kad su došle "mašine" di je svako malo drugi rom, probaj ovo, probaj ono, backup, restore, opet backup, pa koje je sad ono bio backup za taj i taj rom...BRIŠI SVE :D
Čuvam jer ne idem za tim baš, a niti šaljem previše sms-ova.. Povremeno kad skužim da imam previše izbrišem. Nemam neki razlog za spremanje kad ih baš i neću čitati ponovo :)
Čuvam sve one koje su mi važne.Naravno brišem one tipa "gdje si" "dolazim danas"
Imam neke prastare od 2001.g. kad je fora bila poslati vic nekome sms-om.
Prije da. Onda sam našao neki program koji briše sve poruke starije od xx. i onda sam obrisao sve starije od 3 mjeseca. tisuću i nešto je bilo ;D
Brišem, cca jednom mjesečno.
One "informativne" koje su bitne samo u nekom trenutku brišem u roku od par minuta. Ostalo ništa ne brišem, sve ide u backup. Nek se nađe.
Brišem kad se sjetim ili kad mjenjam ROM. Može proći i 2-3 mjeseca bez da išta diram a zna proći i 2-3 puta tjedno kad otkrijem novi ROM ili SMS app.
Prije, dok sam imao stari "mini SIM" imao sam svojih najdražih 30-ak poruka. Ali, promjenom platforme (Symbian-Android) i vrste SIM-ice, stare SMS poruke su ostale na neaktivnoj kartici.
Na Androidu napravim backup svega pa tako i poruka, ali daleko je to od one emotivne strane čuvanja. A, ruku na srce, pretvaranjem Inboxa u hrpetinu poruka koje se vezuju za jedan kontakt, izgubila se ona nit čuvanja i čitanja.
Čuvam sve otkad imam android.
Zahvaljujući SMS Backup&Restore, danas na Nexusu imam poruke iz 2009. :)
Sveukupno oko 5000 poruka
brisem jednom tjedno
neovisno o platformi telefona koju koristim
dok ne smetaju, ne brisem. onda pobrisem sve.