-
SE T715 smrznut ekran
Stara kanta od prijatelja, ali ipak ako netko zna kako pomoći.
Mobitel upalim standardno na crveni gumb, traži mi odabir rada normalno ili zrakoplovni rad. Odaberem normalni rad, traži pin, ubacim pin, prihvati ga i pojavi se početni ekran na kojem piše gore u sredini ''Traženje'' i to je to. Dalje od toga ne ide. Ne reagira ni na jedan gumb!!! Čak se ne može ni ugasiti nego samo skidanjem baterije. Čitavo vrijeme ekran svijetli normalnom svjetlinom, ne dima se niti skroz potamni nakon nekog vremena (to inače radi prije unošenja PIN-a ako ništa ne ukucam 5,6 sekundi. Baterija puna, signal isto dobar, no i dalje piše to vražje traženje.
Ni PC ga ne može prepoznati. Ima li neki način za reset prije samog paljenja?
-
Davno je bilo kad sam koristio PC companion ili SEUS za dummy SE mobitele, pa se ne sjecam jel sad nudi opciju repair softvera.
Posto ti ne mozes ni upaliti taj mob, jedina opcija je probati sa SEUS-om odnosno sada Sony Update Service programom, jer on ne trazi da mob bude upaljen. Mozda ti ponudi opciju repair, ili jos bolje ako trenutno nije zadnja verzija fw-a na tom mobitelu pa ti ponudi upgrade.
Ako ne uspijes s tim odnosno ako ti ne ponudi da popravis softver, pronadji tu na forumu upute kako flashati mob sa A2 uploader-om.
Ako ni to ne uspije onda je hardverska greska..
-
ma mogu ga upaliti i sluša sve komande do nakon ukucavanja PIN-a. Nakon toga ostane na početnom ekranu i smrzne se, tj. ne reagira ni na što. Da ga bar PC vidi... Spajao sam ga na Sony PC Companion, ali ni on ga ne prepoznaje
Hvala anyway.