Asus EEE Pad Transformer TF101 - outdated?
Dobio sam priliku relativno jeftino piknuti si ovaj tablet sa dockom. Već dulje vrijeme sam razmišljao o Asus Nexus 7, no ne sviđa mi se ekran od 7 inča budući da imam mobitel od 4.7 pa mi se ne čini kao dovoljno velika razlika. O tome da je nexus 7 bezobrazno skuplji kod nas nego igdje vani ne moram niti navesti kao minus, to se podrazumjeva :satan:
Glavni problem koji me muči oko ovog TF101 je da je već polako 2 godine na tržištu. ICS je zadnji android koji je došao na njega službeno, a zahvaljujući zaključanom bootloaderu i Tegri 2, sumnjam da će se ikome dati kvalitetno portati išta preko 4.1.1, eventualno 4.2 na njega.
Cijenovno TF101 je parsto kuna jeftiniji nego što se nalaze nexusi 7 na njuškalu, tako da me podosta mami. Mislite li da se isplati uzeti taj tablet makar je već star?
Gledao sam druge modele poput prestigia 5097 koje mogu dobiti za okvrino istu cijenu, no oni nude višestruko manje (single core, nema docka...) pa mi se TF101 ne čini kao loš ulov. Nisam nikad imao uređaj dulje od 10 mjeseci pa ne znam da li baterije počinju propadati kako im se bliži 2. rođendan. Da li je netko osjetio (ne mora biti na ovom specifičnom tabletu) pad kapaciteta baterije? Kao što je kod baterija iz laptopa.
Tablet bi koristio za web browsanje, čitanje e-bookova i pdfova, youtube, gledanje videa (mkv u idealnom slučaju) i casual gaming. Nisam nešto lud za igricama na mobitelima i tabletima, eventualno bi nabacio malo angry birdse s vremena na vrijeme.
Eee Pad Transformer TF101
Lijepo si to napisao , ali bez obzira što je uređaj "star" 2 godine dovoljno mu je pogledati karakteristike !
Veličina ekrana , i dock sa full tipkovnicom , koji možeš i ne moraš koristiti (uvjek) ...
NVIDIA® Tegra™ 2 1.0GHz dual-core CPU for excellent multitasking & HD video playback
Android 3.2 Honeycomb O.S.(4.0 Ice Cream Sandwich upgradable) with Adobe® Flash® 10.2 support*2
Full QWERTY keyboard, touchpad input with Polaris® Office® for mobile productivity
16*1 hours long battery life for all day computing with mobile docking
Brilliant IPS panel with ultra-wide 178⁰ viewing angle made from scratch resistant and super tough glass
One year of Unlimited ASUS WebStorage, two USB ports, SD and Micro SD card readers for easy sharing & storage expandability.
3D stereo with max bass response with SRS premium sound
Ne može se to uspoređivati sa Asus Nexus 7 , jer on spada u drugu grupu Tablet PC_a , i gubi se
među "hrpom Tableta" od 7", koja je dostupna na našem ili stranom tržištu .
Nitko ne može tvrdit da je loš , ali nije bolji od svog starijeg i većeg "brata" ...
Što se tiče cijene kod nas ili "vani" , to je već druga priča ... Naši Trgovci moraju nešto
zaradit , a malo im nije dosta (moraju nekako kupiti bjesan auto ili terenac ) , osim toga
kod nas je PDV 25% , drugdje je to puno manje ...
Imam HTC Flyer i rado bih ga zamjenio za ovaj Eee Pad Transformer TF101 :D