iPhone 4S - Baterija se ekstremno brzo trosi
Problem je nastao nakon sto sam mobitel isao nadopunit 'eksternom baterijom' jer sam na putu. Kupio sam od Cellular Linea (PB07-IP) vanjsku bateriju koja se samo usteka u mobitel i tako se on puni. Koristio sam ju 2 puta otkako sam na putu i primjetio sam da se nakon ta dva punjenja baterija na iPhoneu uzasno brzo trosi.
Prvo sam mislio da ga ja previse koristim, no u usporedbi sa prijateljem koji ima isto 4S vidio sam da se javlja razlika od cca 15% napunjenosti.
E sad, mene zanima da li je do toga mozda dovelo to sto ta eksterna baterija (kapaciteta 1000mAh) ima input 5V/500mA i isto toliki output, dok na punjacu koji sam dobio sa mobitelom pise input 100-240V, 50-60Hz i 0.15A, dok na outputu 5V, 1A.
Fizika mi nikada nije bila jaca strana pa me sada zanima da li je ta razlika mozda dovela do nekakvog ostecenja na bateriji mobitela??
Mob je na 6.0.1., sve aplikacije nakon uporabe gasim, svjetlina mi je na cca 70% jacine i probao sam kalibrirati bateriju (punjenje do 100% pa restart pomocu home i power tipki).
Re: iPhone 4S - Baterija se ekstremno brzo trosi
Zakonski da, no njemu je taj toj definiran kao 14 dana, pa je to rok u kojemu mora dobiti Mobitel ili ih prijaviti zbog krštenja jamstvenih... Kazna nemala.