Potreban savjet - sklapanje konfiguracije, isplativost i usporedba
Ovako,
došlo je vrijeme da konačno riješim problem s računalom. Naime ovo čudo se "guši" u preteškoj javi i flash animacijama na internetu, a od nedavno i youtube je postao noćna mora i red je zamijeniti dijelove koji su dali svoje.
E sada ovako - razmišljam o više opcija, i to me najviše muči - jer otkad nisam u pc svijetu (od otkaza 2009 godine) ne znam kako koji procesori rade. AMD mi je oduvijek favorit, ali vidim da s ovim novim sandy bridge i5 i i7 intel itekako briljira (ali nema se novca za to pa moram ići na rabljeno a dobro :) )
Cifra do koje bi išao (matična s integ. grafičkom (zasada dok se ne skupi za grafiku), procesor i ram) - znači to troje - nastojao bih nabavit za max. 800kn.
Gledao sam AM3 ploče i AMD Athlon II X3 proc, točnije model 450, te bih npr. skombinirao ovo (sve rabljeno) - Asrock N68C-S UCC, Athlon II x3 450 i 4gb DDR3 a poslije uzeo neku grafiku za 400-500kn .
A opet naišao sam na neke rasprave gdje se spominje novi celeron Sandy bridge platforma, mislim G540 s time da novi dođe 300kn, a po nekim mjerenjima u rangu je s ovim AMD-om.
I mene sada kopka što odlučit? 800kn je max. maximuma i dalje ne mogu rastezati, zato sada ne uzimam grafiku, bitno mi je da samo najosnovnije radi i da pokreće simse 2 :) (moja draga obožava) i mislim da bi s integriranom trebalo radit bez problema.
Savjetujte, prigovarajte, progovarajte :), predlažite , svaki post je dobrodošao.