Evo ovako, kakva je procedura da bih otkrio tko me zvrcka sa sakrivenim brojem? Ići na policiju pa onda oni traže sudski nalog, a sud onda traži od operatera da otkriju taj broj ili ima i jednostavnije rješenje? -hvala.
Evo ovako, kakva je procedura da bih otkrio tko me zvrcka sa sakrivenim brojem? Ići na policiju pa onda oni traže sudski nalog, a sud onda traži od operatera da otkriju taj broj ili ima i jednostavnije rješenje? -hvala.
Kod Vip-a mozes otici u centar s osobnom iskaznicom i tamo se ispuni zahtjev. Oni s Mup-om djeluju dalje. Ili na osobno na Mup. Kakva je dalje procedura ne znam. Ovo sto sam naveo znam jer sam imao slican problem i kontaktirao sam Vip. No nisam isao jer sam bio lijen, a i pozivanje je prestalo.
Hvala dečki, isprintao sam si ''podnesak'' pa ću to odnijeti u T-Mobile centar te bi to trebalo biti to, onda treba čekati jer piše da T-Mobile to proslijeđuje u policiju, itd itd...
Vjeruj mi da se tebi kao obicnom korisnike nece pomoci jer imao sam identican slucaj kod vipa i nisam nista postigao. Bio sam i na policiji i u vipu i nista nisu poduzeli.
Nisam znao da tako nesto postoji (mislim na zahtjev). Ajd bas javi jel ti uspjelo
Javit ću, al' vjerojatno će potrajat, jer kad treba korisniku nešto pomoći/dati onda il' se čekat dugo ili ništa od toga, a kad njima treba onda si naplate i unaprijed...
Predao sam papire s 10 zadnjih poziva, tj. podacima kad je zvano, ukoliko sam se javio koliko je trajao da bi dobio dopis od vipa (a naveo sam da je podnešena prijava policiji) da je zvano s nepoznatog broja (a ja to kao ne znam :/ ) i da podnesem prijavu u policiju.
Najveća mi je fora bila kada sam na fiksnomu telefonu uveo uslugu tajni broj, koji nije vidjela ni operatorka infocentra u mreži što mi je omogućila tu "uslugu", ali ga je bez poteškoća očitavao agent u infocentru T-mobila!
Krivo, broj je bio "zamračen", ali su ga unatoč tomu vidjeli samo agenti u T-mobilovu infocentru.
Baš tako!
14.10.-og sam bio u T-centru i predao ''podnesak'', za 2 dana mi je došlo pismo kuć da nemaju evidenciju poziva tad kad me zvao taj sakriveni broj... ajd sad ti znaj...
U slučaju ako je broj poznat i ako imaš evidentirano u ispisu poziva kada je zvano i s kojeg broja - onda možeš u T-centru (iako je brže na MUP) prijaviti uznemiravanje.
Skriveni broj je puno teže i puno kompliciranije naći i HT zajedno s MUP-om reagira samo u slučaju neke teške prijetnje (smrću, reketarenje, ucjene itd.)
Čak i mislim da je ovo istina, u nekim slučajevima nije moguće vidjeti kada je netko sa skrivenog broja nazvao.
svi se skriveni brojevi evindentiraju u slučaju da se pozivana osoba javila tj da se razgovor uspostavio.
ova tvrdnja da mup reagira samo na prijetnje smrću, reketarenje i ucjene je čista glupost, jer je to sve regulirano člankom 105. st 2. zakona o elektroničkim komunikacijama. dakle dovoljno je da vas netko samo uznemiruje, vi podnesete pismeni zahtjev operateru i oni rezultat šalju MUP-u.
imao sam već 2 takva slučaja i oba su otkrivena a u jednom slučaju radilo se u službeniku MUP-a koji me zvao u gluho doba noći ;)
Kod mene je bio 'problem' što je to bio propušten poziv, bio sam na poslu pa nisam čuo da zvoni. Znači moraš se javit da dotični poziv uđe u evidenciju poziva.
pa sigurno si se barem jednom javio na taj skriveni broj. sjeti se datuma i okvirnog vremena i pronaći će se taj netko.