-
Garmin nuvi 750
Pozdrav svima, trebao bi pomoc oko svog Garmina, naime, kada ga upalim potrebno mu je jako puno ( do 10 min ) da nadje signal, a kada ga nadje signal je na pola, probao sam sve hard reset, ponovno ubacivanje firmware-a i opet ista stvar.
Dali netko ima ideju sto bi moglo biti, mozda nekakav hardware-ski ( fizicki ) problem, nekakav kontakt mozda ili slicno...
Hvala unaprijed na pomoci...
-
Taj uređaj inače ima osjetljiv prijemnik i dobru internu antenu , i s time u načelu nebi
trebalo biti problema . Problem je Hardware_ski , a nastaje s može se reći neprimjerenim
korištenjem uređaja . Ne tvrdim da je i tu slučaj , mogu samo predpostaviti .Većina
korisnika Navigacije ne pazi koliko je uređaj izložen i koliko vremena stoji na suncu .
Netko će reći : " da pa zato ima nosač koji se priljepi za šofer šajbu " , to je
točno , ali to ne važi ako će auto biti parkiran na suncu cijeli dan s okačenom ,
Navigacijom pogotovo ljeti kad su temperature u kabini auta jako velike .
Radi te temperature unutrašnjost uređaja se deformira i antena koja je neka vrsta žice
izgubi vrijednost odnosno "dužinu" za koju je Frequenciju uštimana (SWR) , antena je
mala jer je visoka Frequencija samog prijemnika , svaki joj je milimetar + ili - važan ...
Znaju se raspasti i vakumski nosači jer se Garmin sprema u ladicu , a nosači ostaju
zaljepleni .
Na sličan problem i upit koji sam poslao Garminu , dobio sam ovakav odgovor :
" The problem could be rectified COMPLETELY by buying GA25 MCX Garmin external antenna.
It's such an exceptional antenna for the price. Now, I could even get signal with Nuvi 750 ... "
Što bi značilo ; kupiti vanjsku antenu ...
Zaključak : Pregrijan uređaj na suncu !
-
prije svega hvala na odgovoru.
Po ovome sto si napisao i po mom nacinu koristenja uredjaju mislim da si 100% u pravu, uredjaj je 2-3 g. nije bio skidan sa nosaca, dakle ljeti je bio konstantno izlozen suncu, cak sam ja njega i rastavio i nisam prepoznao antenu iako za jedan pravokutni dio mislim da je antena i jako izgleda "izgoreno", znaci preostaje mi samo vanjska antena...
-
Da taj pravokutni dio s malo žice , to je Quad antena za prijem satelita ...
Možda bi bilo dobro , probati uređaj na neku vanjsku antenu od drugog Garmina , sama antena nije baš jeftina ,
od 30$ na dalje ... GA 25MCX Remote GPS Antenna . Može se pronaći i neka zamjenska ali da ima onaj isti priključak .
Imao sam dosta takvih Garmina kod mene na servisu , tako da nije bilo problem odrediti "dijagnozu" :D
-
Au..ovo sam trazio na dosta foruma nisam mogao naci...Hvala vam :D