-
Samsung gt-e2250
http://www.gsmchoice.com/en/catalogu...-GT-E2250.html
Rijec je o vrlo jednostavnom low end uređaju imena E2250,
iako već postoji klizni mobitel istog imena ovaj se valjda razlikuje po tome sto u imenu ima „GT“ .
Pa krenimo redom,
Ekran je veličine 2 inča,a čitanje na suncu je pomalo loše.
Mobitel ima dosta brz glazbeni player,listanje pjesama je ok,ali zamjeram to što se uz mobitel nedobiju slušalice a to je baš ona stvar koja bi trebala da bude u paketu sa svakim mobitelom.,glasnoća zvučnika nije baš nešto posebno,ali ono,može poslužiti.Glasnoću u slušalicama nisam isprobao jer ih nemam,ali uređaj ima 3.5mm ulaz pa je to već nešto što mi odgovara.
Što se tiće interneta mobitel podržava samo gprs,kod spajanja na net odmah odlazi na vodafone live,a surfanje preko opere mini je zbilja lijepo i brzo listanje gore dolje.
Pisanje poruka je isto dobro,tipkovnica je glatka i lijepo urađena.
Uz podršku za micro sd kartice do 32gb uređaj ima oko 35mb memorije.
(da bi stavili memorijsku potrebno je skinuti poklopac jer je utor prekriven stražnjom maskom)
Sviđa mi se izbornik „organizator“ u kojem se nalaze (alarm,kalendar,zapis,obveze,svjetsko vrijeme,odbrojavanje,štoperica,kalkulator i konverter)
VGA kamera koju mobitel ima je dosta loša za razliku od prethodnog mobitela NOKIA X2-05 koji sam imao,čak i nema nekih posebnih opcija,
Glavnom tipkom se zumira gore dolje ili smanjuje/povečava kontrast lijevo desno.Video snimanje u največoj rezoluciji je 176x144 piksela,i čini mi se da je video kamera bolja od foto kamere.
U aplikacijama se nalaze već standardne facebook i twitter aplikacije,bluetooth 3.0,uređivanje slika,fm radio sa podrškom snimanja,windows live messenger i ostale manje važne stvari.
Iako se ne usb kabel nedobije u paketu imao sam od sam usb od nokije ili fotića tako da sam ga jednostavno spojio sa računalom.
Mobitel iako je malen i lagan,sa stražnjom stranom nekako podsjeća na samsung galaxy 3,na sebi nema nikakve tipke za kameru niti pojačavanje glasnoće,ali čini mi se da mu to nije niti potrebno.
Bateriju li-ion od 800mAh sam napunio u srijedu oko 17h,izdržala je i cijeli četvrtak a danas je petak i još se nije ispraznila a da ne govorim da sam obavljao i pozive i bio na netu,sada je još uvijek na pola.
Inaće je ovo prvo pražnjenje otkad sam kupio mobitel,ali mi se čini da je baterija odlična jer na svakom ostalom mobu kojeg sam imao,bateriju sam punio svaki dan.
NEDOSTACI:
*Slušalice koje se ne dobiju u paketu
*Glasnoća zvučnika.
PREDNOSTI:
*Jednostavnost
*Brzina kretanja izbornikom
*Dobra Baterija
CIJENA:
Vipnet: 299kn komplet
249kn komplet (webshop)
699kn (samo uređaj)
Multiplus mobile: