Kako omogućiti Portable hotspot na LG GT540 i kako preko njega spojiti laptop da mogu na internet ?
THX
ako tema već postoji, molim moda da me uputi jer mi tražilica niej dala rezultat ...
Printable View
Kako omogućiti Portable hotspot na LG GT540 i kako preko njega spojiti laptop da mogu na internet ?
THX
ako tema već postoji, molim moda da me uputi jer mi tražilica niej dala rezultat ...
pa da ga uključiš,ako ga taj lg ima.Još moraš omogućiti mobile data.
onda se spojiš laptopom .
nadam se da imaš dovoljno mb jer ti windowsi(ako njih imaš)hoće uvijek nešto updejtati(ako je omogućeno) i tako povećati data promet.
Koja verzija Androida je gore?
Android je 2.2.1 (CyanogenMod 6.1.2) .... upgrejdan prema tutorialu u temi odmah ispod ove ... i sve radi ...
imam flat preko T-shita, pa bih zato i spajao lap preko moba... da ne uzimam stick ....
kad uključim hotspot (tj. kad ga pokušam uključiti) kao nešto krene i onda mi u statusu veze napiše error ... i to je to ...
Nisam siguran jel za mobile hotspot dovoljan Froyo, moguće da je potreban GB.
Šta ti ne bi bilo lakše koristiti USB tether?
Radi i na Froyu. Jesi li probao resetirati mobitel? Taj tethering servis se zna nekad zblesirati.
resetirao sam ga od prvog pokušaja do danas bar 50 puta... :D
Na 2.1 androidu stock rom meni je barnacle app radio odlično za wifi tethering
ok ... ali meni i dalje ne radi ... :)
Možda da kažeš što si sve probao dosad?
a generalno ništa posebno ...
pokušao sam to uključiti (tapkanjem na ekran :D) ... i napiše mi error ... neznam uopće šta bih pokušao više, kad sam ispod prosječni korisnik smartfona... ali sam čuo da se to može, a meni to treba...
znači, kao da staviš klinca od 12 godina na stolicu i ideš mu objasniti šta treba napraviti .. :)
jer logično da nebih postavljao ovakva pitanja ovdje da znam šta radim .. :D
E vidiš, nisi napravio "ništa posebno", a očigledno ipak treba nešto napraviti. Npr. zašto nisi isprobao gore spomenut barnacle?
Ako ćeš ovako čekati gotovo rješenje servirano na pladnju, bojim se da ćeš se načekati.
Offtopic: Također mi je malo nejasno kako je moguće da netko ima rootani i moddani (CM) telefon i treba mu ovakva relativno napredna mogućnost, a istovremeno tvrdi da je "ispodprosječni korisnik"...? Ispodprosječnim korisnicima uglavnom ne treba portable wifi.
neznam šta je barnacle... ali evo bacam se na google.. :)
Ha, znači dosad si sjedio i čekao da ti netko objasni?
Ajme...
joooj... gle, ja sam po struci moto mehaničar, pa ne mislim da svatko tko ima motor mora znati sam napraviti generalku ... ;)
... ali daj ti meni objasni koja je svrha postojanja ovakvog foruma ako ne da dođeš na njega i pitaš nešto što te zanima vezano za mobitel i slično .. ?!?!
nhf ... ali zar je tvoj posao kao moderatora brisati postove i govoriti ljudima "google is your friend" ..... ?
zar nebi bila fora da kad ukucaš nešto u google, a on te dovede upravo na ovaj forum jer je odgovor već tu ... ;)
Sad već idemo debelo u off-topic, ali...
Ne, ne mislim da svatko mora znati napraviti generalku. No da se poslužim tvojom analogijom - recimo da ti dođem i zamolim te da mi ugradiš one sportske, supercharged svjećice, točno tog i tog promjera, sa točno tim razmakom između elektroda... Jer da mi upravo to treba u životu. Ajde dobro. I onda ti kasnije kažem da se ne kužim baš u to, da zapravo ne znam ni gdje se ulje ulijeva... Šta ti ne bi bilo to čudno malo?
Nema problema, pitaš slobodno. Nitko ti nije ništa rekao što pitaš, dapače, tome i služi forum. Onda si dobio odgovor, dobio si informacije ili barem smjernice kamo dalje, ali si svejedno i dalje čekao da netko istraži umjesto tebe i sve ti u detalje objasni. Pa ne može tako. To ni ovaj ni bilo koji drugi forum za koji znam niti podržava niti potiče.
Ima na ovom forum ogromna količina raznoraznih tutoriala i step-by-step procedura, ali oni ne nastaju na zahtijev nego uglavnom nečijom dobrom voljom, bez nekog vanjskog pritiska.
Predlažem da sad zaustavimo besmislene rasprave i vratimo se temi.
slažem se sa svime što si napisao .. osim sa dijelom gdje u prevedenom značenju želiš reći da sam pametovao u početku "Jer da mi upravo to treba u životu. Ajde dobro. I onda ti kasnije kažem da se ne kužim baš u to" ... jer sam u samom startu pitao "kako?" što upućuje u to da nemam pojma... :D
no, sve 5 ... vratimo se na temu ... :)
nikog ja ništa ne prisliljavam ... upravo sam sa ovom temom želio nekoga potaknuti da mi dobrovoljno napiše kratki tutorial ... ako napiše, super... sretan ja, sretan on ..... i sretni svi kojima to bude trebalo ... a opet ako ne napiše, pa nećemo se ubiti zbog toga, jel tako .. :)
spajala sam se ja s froyom (ideos)hotspot na laptop bez wifija,jer nisam imala druge mogucnosti.spajalo se super ,a i nije puno gutao prometa.Normalno sam spojila mob s laptopom stavila kvacicu kod hotspota ,a na laptopu internet access androidap.To je sve.
evo samo da kažem da barnacle radi savršeno ..... THX