-
Telefon za dvije kartice
Evo na sta sam nabasao.
Telefon sa dve kartice je PREVAZIDJEN, tebi treba SIM kartica sa vise brojeva a evo ti uputstvo kako da je napravis!
Potreban je programator od oko 50eura i prazna kartica. Cinjenica je da nisu oba broja u mrezi vec se po paljenju telefona bira koji broj hoces.
Oprema moze da se nadje na, www.mondochip.co.yu
a i www.gsmstudio.co.yu
daje sav software i kompetno uputstvo
A evo i nesto sa
cafemontenegro.cg.yu
foruma:
Da bi ste klonirali GSM karticu (ili sebi napravili DUAL, ili bolje receno karticu koja podrzava 8 razlicith brojeva razlicith GSM provajdera) potrebno je sledece:
- Programator SIM kartica (kosta od 50 Eura - 100 Eura). Ja licno koristim MultiPro.
- Silver SIM kartica (cijena je oko 10 Eura)
- Racunar
- pristup internetu
Programator SIM kartice kao i silver kartica se mogu kupiti u skoro svakoj prodavnici koja se bavi prodajom satelitske opreme.
Za kloniranje kartice potrebna su 2 parametra:
- IMSI
- Ki
Da bi smo "izvukli" ova 2 parametra iz SIM kartice, potreban nam je softver po imenu Cardinal68 ( a moze da posluzi i IMSI viewer i KiExtractor). Postoji dosta sajtova gdje se ovaj softver moze naci.
Kada povezemo SIM programator sa racunarom, ubacimo SIM karticu u njega, sacekamo par sati da dobijemo Ki (softver radi brute force za pronalazenje Ki-a). IMSI se dobija za par sekundi.
Sada je potrebno da ova 2 parametra ubaciti u silver karticu. Postoji nekoliko nacina da se to odradi, ali ja cu ovdje objasniti najjednostavniji:
1. Otidjte na www.simemu.com
2. Downloadujte fajl (najnovija verzija je 5.00, ali i verzija 4.10 radi bez problema)
3. Koristeci upustva sa ovog sajta (koja su vise nego odlicna) ubaci downloadovani fajl u silver card
Ukoliko je uradjeno sve kako treba, na silver SIM kartici treba da se pojavi menu SIM-EMU
Ulaskom u ovaj meni dobijate mogucnost da konfigurisete svaku od 8 pozicija pojedinacno. Primjer: opcijom Select position birate poziciju telefona u SIM kartici (recimo broj 2). Opcijom Configure dobijate mogucnost da uneste IMSI i KI za svaku od pozicija. Vrlo je jednostavno.
Prebacivanje sa broja na broj se moze vrsiti kroz ovaj menu, ili ukucavanjem PIN code-a (PIN 1111 je da se aktivira pozcija telefona broj 1, PIN 2222 je za poziciju 2 i tako redom). PUK je 123456. U svakom slucaju, sve ove informacije se nalaze na gorespomenutom sajtu.
Ja sam sebi stavio ProMonte postpejd, pripejd, Monet postpejd, Monet pripejd kao i jednu inostranu karticu. Ovo sve mi se nalazi na jednoj SIM kartici. Imenik je zajednicki za sve telefone u SIM-u.
Vodite racuna kada budete rezali silver SIM karticu da dimenzije odgovaraju standardnoj SIM kartici za GSM telefone (silver nema mogucnosti da se odlomi cip, mora se izrezati)
Ukoliko nijeste u mogucnosti da nabavite silver card, moze posluziti i Gold card, ali ce kartica da podrzava "samo 4 broja telefona.
Ukoliko bude problema, javite se.
Zakljucak: potreban je fizicki pristup SIM kartici (i to na nekoliko sati) da bi se kartica mogla klonirati. Prema tome, vodite racuna da vasa SIM kartica ne zavrsi u pogresne ruke.
P.S. Pojavila se Green SIM card koja podrzava do 15 brojeva.
-
Bilo je već govora o kloniranju SIM kartice, ima i tema ali mi se sad ne da tražiti.
-
zanim me nakon kloniranja kartice jeli moguce da rade 2 moba na istom broju...znaci da zvone istovremeno,dobivaju iste poruke? to mi je malo cudno mislim da se connectanjem jednog "kicka" drugi iz mreže...ili sam u krivu?..netko?
-
...sistem ti je kao sa Twin cardom - ponekad kad su uključena oba moba prvenstvo dobije onaj koji se prvi prijavio na mrežu a s druge strane može se desiti da se jednostavno oba ne mogu prijaviti na mrežu (mreža ne dozvoljava dvostruke zahtjeve za prijavu)...
Usput znate li da na ovaj način kod "skidanja" Ki-a možete "srediti" orginalnu karticu??? :D
-
a cuo sam da za nase mreže Ki nije ni potrebno skidati,jel to istina?
znaci jeli moguce spojit se naknadno sa istim brojem i obavit telefonski poziv s njegs?
-
...bez Ki-a ništa - on ti je nešto kao JMBG u nas primata...
-
totalno bezveze,radije cu kupit još 1 lošiji mob uz ovaj što imam pa npr imat jedan na vipu a drugi na cronetu!puno logicnija i bolja stvar,jer za 50eura moš kupit npr 3310sa karticom !to je moje mišljenje!
-
ma imat 2 moba je rjesenje.
-
pa barem ja kontam da si puno dostupniji sa 2 moba na 2 mreže!možda neko misli drugačije ali ovako je isplativije(barem meni)imam mpx na t-mobile i sad ću uzet 3310 jer imam viška i stavit na vip
-
Pozdrav! Kako mogu staviti dvije kartice u mobitel?? Meni ne treba da rade istovremeno, samo hoću imat dvije u uređaju da ne moram svaki put otvarat mobitel.
-
Potraži DualSIM adapter za svoj mobitel.
-
Postoji Free Port Dual SIM Adapter (99kn) koji prima 2 izrezane SIM kartice ubačene u adapter tako da zauzimaju mjesto jedne kartice. Prebacivanje među karticama se obavlja softverski i mob se automatski resetira. O tome se pisalo u Mobilu br. 67
Mene zanima dali ovakav adapter može raditi na npr Nokiji sa v40 softverom? U Mobilu je prikazan izgled menija nekog moba, ali očito je da to nije neki jeftini mob...
-
e jel bi radio taj adapter na cx65?
i kak je to potrebno izrezati karticu? ima neko možda taj br Mobila pa ak bi mogo mi poslat na mail? bio bih zahvalan!
-
Imam taj Mobil ali nemam kako poslati.. Foto na mobu mi je loš za te potrebe. Poslat ću ti na pm br. tel za kontakt.
Uglavnom kartice se rezu tako da ostanu samo kontakti a s ovim lijevo limom se preklopi od gore:
http://img483.imageshack.us/img483/6...k0417ms.th.jpg
-
e hvala sutra ću zvati.
mislim da je bilo prije par godina, vidio sam u mercantoneu da ima neko ko proširenje za baterijski poklopac i baš adapter u koji idu 2 kartice, to znači više ne postoji?
-
Postoji ali kod te opcije si morao gasiti mob i onda bi ti se prebacio na drugu karticu i tako u krug. Ovdje biraš u telefonu koju zeliš koristiti, a kad resetiraš mob on pamti koja je zadnja korištena.
-
Gdje se to može nabavit ili naručiti?? Ja bi odma kupio, ako ima toga kod mene.
-
ja imam dual sim bateriju... ako nekom treba.
-
Koja je cijena? Ja trebam za Motorolu V360v.
-
Ja bi baš kupio onaj Dual koji je u Mobilu za 99kn ali neznam gdje da ga potražim...
-
50kn, ali to je baterija, mislim da radi za nokia uredaje.
-
Onda ništa hvala na ponudi
-
Nezgodna mi je ovo opcija, mislim na dual sim baterije ili izmjenjivace!
Jedna mreza uvijek ne radi, pored toga gasenje prije prelaska na drugu mrezu, gubitak vremena i zivaca, da ne govorim nedostupnost u trenucima dok mijenjas mreze...
Ja sam uvijek imao recept: dva aparata!
Jedan veci, pravih karakteristika koji je "centralna jedinica", kojega se koristi kao organizer, kao adresar i imenih, kao podsjetnik...a drugi sto manji i laksi da sluzi svrsi upucivanja i primanja poziva i poruka, u imeniku samo sa onim brojevima koji su nuzni i sa onima koji su na istoj mrezi na kojoj radi i taj manji aparat. Pokazalo mi se puno zahvalnije od dual sima!
-
ima li negde green2 ili green da se kupi u hrvatskoj