Čuo sam da T-Mobile sprema nešto super, neku novu uslugu, i da će to danas objaviti, zna li netko o čemu se radi? :P
Printable View
Čuo sam da T-Mobile sprema nešto super, neku novu uslugu, i da će to danas objaviti, zna li netko o čemu se radi? :P
A od kuda ti ta informacija? Izvor?
Puno je takvih izjava u zadnje vrijeme rekla kazala, pa je uvijek dobro takvu izjavu potvrditi sa izvirom od kuda dolazi i sto sadrzi!
Svi mi ocekujemo nesto super novo, a znamo i da ce doci, ali problem je uvijek ono sto i kada.....
Oprosti ali osoba koja je postala tek dva posta i ovako nesto najavljuje samo daje pomisao na Teaser (opis)! :D
Pa ce dati da placas t-com/t-mobile racune besplatno, prvih 3-4 mj. a onda uz malu naknadu od 5kn! :D
A tek ovo:
U testnoj fazi koja traje do kraja listopada ove godine mobilno plaćanje bazirano na korištenju NFC tehnologije omogućeno je za dvjestotinjak zaposlenika Hrvatskog Telekoma koji će pomoću svojih mobilnih uređaja opremljenih NFC naljepnicama moći plaćati na odabranim prodajnim mjestima.
Ono sto se u drugim firmama obavi (testiranje) prije predstavljanja krajnjim korisnicima oni na sva vrata oglase. :D
Jedna velika glupost, kao sto su se nekad hvalili mogucnoscu video poziva (3g) ili sada 4g brzinom.
Uostalom, koja je uopce uloga teleoperatera u ovakvom nacinu placanja? Sigurno nece ni obradjivati transakcije niti ikoga kreditirati, vec ce eventualno ubirati neku proviziju. Poznavajuci nase banke, i oni ce ubirati svoj dio kolaca i jos ce biti potrebno kupiti uredjaj koji hardverski podrzava ovu funkciju, pa naci trgovinu u kojoj mogu lupiti blagajnu mobitelom i tako platiti. I sve to za nesto u cemu ne vidim neku posebnu prednost nad "standardnim" oblicima plaćanja.
Inace, dovoljno je pogledati lica novinara na slici u imaticxovom linku. Odlicno docaravaju koliko je rijec o "necemu super".
Meni se čini zgodnom mogućnost da platim neki proizvod ili uslugu iznosom sa svog prepaid računa. Što se tiče mobitela koji ne podržavaju NFC, vidim da se spominju neke "NFC naljepnice" koje bi se koristile na takvim mobitelima.
@Maphisto
Bojim se da mogucnost placanja sa prepaid racuna bas i nece biti omogucena ili sa velikim ogranicenjima. Zamisli one koji su nakupili par tisuca kuna na "Na tudji racun" karticama i sad oni dodju u trgovinu i kupe neki LCD,... za te novce :D
Godinama su, sve do prije godinu dana, operateri (pa i T-Mobile) davali nagradne kune bez potrebe da bude jedna nadoplata bonom od 50 kuna između nadoplata nagradnim kunama.
Godinama su, sve do prije par mjeseci, nagradne kune knjižene kao normalne kune, a sada kao bonus kune.
Ja sam nakupio nekoliko tisuća nagradnih kuna (moje nisu bonus kune i riječ je o peteroznamenkastoj brojci plus lipe) i veselim se ovom načinu trošenja s obzirom da mislim kako u ovom životu neću uspjeti potrošiti na sms parking sve te kune.
Pitajte ako Vas nešta zanima :)