-
Problem sa brzinom ADSLa
Pozdrav svima. Ne znam da li je ovo prikladnka sekcija, pa ako nije, neka me modovi slobodno prebace.
Imam ADSL (TCom), do 4 Mbps download i 256 kbps upload. No osjetno je spor. Ne samo kod skidanja sadrzaja s neta, vec i kod samog surfanja.
Nakon speedtesta, dobijem ovakve rezultate:
http://www.speedtest.net/result/2033991816.png
Dok npr. sa Vipovim mobilnim internetom, koji je na papiru iste brzine, dobijem:
http://www.speedtest.net/result/2034026434.png
A sada da pojasnim situaciju. Naime, ovako spor internet je vec skoro dvije godine. Dolazila je i njihova terenska ekipa provjeravati, sa raznim sugestijama i "rjesenjima" tipa da treba koristiti krace kabele, da treba kroz drugu uticnicu spajati, da je nesto na tavanu krivo... I sve su oni to "popravili" onako kako su smarali da to treba biti, i opet je isto. Zadnje sto su rekli, prije nekoliko mjeseci, je bilo nesto tipa da su instalacije u ulici stare, i da je nekakvo opterecenje jer previse ljudi u ulici koristi linije.. A ovo je selo koje ima ukupno 5 000 stanovnika. Pa kakve su to instalacije ako ne mogu ulicu sa pedeset kuca podrzati? Zar je to njihovo strucno rjesenje i objasnjenje problema? A i ovo selo nije nekakva zabit u planinama. Cak je pokriveno i sa 3g mobilnom mrezom i dosta dobrom kakvocom signala.
Stvarno mi nije vise nista jasno. Da li je to nestrucnost, bezobrazluk, nestrpljenje ili neznanje?
Ima li mozda netko od vas neko drugo rjesenje koje bih mogao probati da napokon rijesim taj problem sa sporom vezom? Jer ne kanim produziti ugovor nakon sto istekne ovih 24mj. U stanju su naplatiti punu cijenu, a nisu u stanju pruziti punu uslugu..
-
Mozes zatraziti prekid ugovora jer je ovo stvarno mizerna brzina.
-
Mislis da imam pravo na raskid bez kazne? Jer sam uzeo router za free uz 24mjesecno produzenje ugovora..
-
Ako ti ne mogu isporuciti uslugu imas pravo.Moras napisati dopis i trebali bi ti to rijesiti.Ako su router dobio onda je router njihov, ukoliko si ga platio onda je tvoj.