Znaima me da li i vama kada šaljete SMSove na druge mobove (SE, Nokia, pa i Motorola) ispiše u poruci riječ sa hr znakom??? čevap ili (ae)evap ???
& how 2 solve this problem???
Printable View
Znaima me da li i vama kada šaljete SMSove na druge mobove (SE, Nokia, pa i Motorola) ispiše u poruci riječ sa hr znakom??? čevap ili (ae)evap ???
& how 2 solve this problem???
ovisi dali ti telefon podržava HR dijakritičke znakove.
Meni isto radi probleme sa HR znakovima, ali i kad ih šaljem na isti mob (e550)... Dugo me je to mucilo jer mi se nekad znalo desit da napisem poruku i napise mi kao da nemoze poslat poruku i da ce je spremit u "odlazne" i kasnije poslat, I spremi on nju ali nakon toga ja vise nemogu uc u "Odlazne", jednostavno se mob smrzne i moram se crvenom tipkom vratit na pocetak. A nekad i kad uspije poslat poruka koju dobije primatelj ima na pocetku nekakve cudne znakove (kocka u kojoj je upitnik) i nakon toga zadnjih par rijeci poruke koju sam poslao...
Eto ja sam vec poludio jer nisam znao zasto nekad hoce slat, a nekad ne, cak sam mislio i u servis ga nosit, međutim skuzio sam da probleme radi samo kad stavim HR znakove u SMS
Ovisi o mobu i operateru. Koliko ja znam, T-Mobile ne podržava slanje HR znakova dok kod VIP-a radi bez problema.
Ovisi o mobitelu. Kodovi za dijakritičke znakove nisu kompatibilni za sve mobitele. Ovisi i o postavkama na mobitelu. O operatoru ne ovisi. Provjereno.
nema veze s mrežom!!!= Citat =:
Izvorno postao Dark
Nokie sve u zadnje 3 godine podržavaju naše znakove, dok ostale marke samo pojedini problemi...no opet, nije kompatibilnost uvijek zajamčena....
Upravo tako, nije samo bitno da mob podržava naše znakove...
...da. to je totalna glupost, pa zakaj ne postoji neki standard za te znakove pa da svi imaju isto?
Meni npr. kad šaljem sa motorole na se t610 dolaze neke greške, ali sa t610 na motorolu dolaze normalno svi hr znakovi...
Meni se upravo dogodilo da su mi iz Motorle L2 nestalih naši dijakritički znakovi.
Dogodilo se to nakon neuspješne instalacije jedne Java aplikacije. Naime, prilikom tipkanja SMS-a naši dija. znakovi se pojavljuju. Međutim, priliko slanja nestaju (telefon ih zamjenjuje praznim mjestima) i SMS stiže primatelju bez njih.
Sa Modmymoto sam preuzeo neki MonsterPack. S njim je sve radilo. Međutim, kada sam vratio backup svojega, problem je ostao isti.
Ne ide mi u glavu što sam mogao izmjeniti (obrisati?) da prilikom slanja mi nestanu naši dijakritički znakovi.
Zašto uopće koristiti dijakritičke znakove u poruci kada ti zbog toga automatski za jedno hrvstako slovo "ždere" po 10-15 znakova?
Što se tiče motorole, to je konfigurirano u Language Packu. LP koji ne sadržava Hrvatski jezik nema te dijakritičke znakove, a svi koji imaju LP sa hrvatskim jezikom, sadrže i te naše dijakritičke znakove.
To sa mrežom nema veze, nego ima veze sa jezičnom postavom u svakom telefonu. Kod motorole je LP, kodna grupa 4 u firmware-u. Na drugim markama nemam pojma, ali također ovisi o jezičnoj postavi.
@goran: koji ti je jezik trenutno aktivan u mobu? pogledaj malo u postavkama poruke, T9 i ostale pizdarijice. Ako ne šljaka, promjeni LP.
Poštovanje, GoGs