-
Aplikacija za narudžbe
Pozdrav. Imam pitanje i apsolutni sam početnik pa se unaprijed ispričavam ako nešto blesavo izvalim.
Htio bih napraviti /dati izraditi/ skinuti aplikaciju koju bih stavio na dva tableta (kineza) koji rade na androidu.
Aplikacija bi trebala moći učitati txt file koji bi bio u obliku:
proizvod 1 300 dolara
proizvod 2 200 dolara
proizvod 3 700 dolara
itd.
radnici na tabletima bi trebali ukucavati koliko kojih proizvoda trebaju i na kraju kliknuti "NARUČI"
kad klikne naruči aplikacija bi trebala preko wifi-a poslati narudžbu na treći tablet (ili na pc laptop sa windowsima koji bi bio hotspot... svejedno) na kojem bi se ispisivalo:
"radna stanica jedan naručila je 3 proizvoda 2 i 2 proizvoda 1" npr. i to da se ispisuje na tom trećem tabletu redosljedom dolaska
E sad, zanima me:
Da li slična aplikacija postoji koju bih mogao urediti (to bi bilo malo prelijepo da bi bilo istinito)?
Da li android aplikacije mogu uopće kontorlirati (upravljati) wifi-jem na tabletu i slati txt fajlove tom glavnom tabeltu ili PC-u
Da li bi se takva aplikacija mogla isprogramirati u App inventoru ili preko SDK?
Eto, to bi bilo to za početak. zahvaljujem na svakoj informaciji
-
samo nabrzaka odgovor. ne znam jel postoji slična app. vjerojatno čak i ima, ali pitanje jel bi ju mogao editirati i prilagoditi.
ako su androidi međusobno u istoj wifi mreži onda mogu bez problema međusobno komunicirati (najlakše na taj glavni PC/tablet staviti web server/servis i njemu ova dva tableta šalju te podatke)
moglo bi se to čak i u app inventoru napraviti (koliko se sjećam ukinuli su ga ili počeli naplaćivati)
pogledaj si malo školicu android programiranja u VIDI-u za početak da se ufuraš :)
-
Mogu ti odgovorit da je to izvedivo, radia sam povezivanje androida sa pc-em preko wifia i nije toliki problem. Ne mogu odgovorit dali je izvedivo preko app inventora (dio sa androidom je vjerojatno moguć, ali ne vjerujem da priko njega možeš programirat za PC), ali za Android preko SDK je jednostavno, sve zavisi o tome koliko poznaješ Javu