-
[HTC Explorer] komentari, rasprava, pitanja....
-
Naslov sređen. Ubuduće pazi da bude po pravilima.
Što reći o uređaju. Napredniji HTC Magic(više rama, mrvicu jači proc, i noviji GPU).
Za tu cijenu novog uređaja(1300kn u Bonbonu) je ok kupnja ako je kvaliteta izrade na razini Magica.
-
Kupio sam mob prije par dana i stvarno je zvijer za te pare.
Sto se tice izrade, ja sam zadovoljan.
Poledjina je gumirana, pa mobitel stvarno lijepo lezi u ruci. A poklopac u stvari nije klasican poklopac nego nesto kao "gel case" pa se mobitel ubaci unutra. Svaki put kada mijenjam SIM poludim jer se prilicno tesko izvadi mobitel. Jedino sto se bojim je da ce mi se nakon nekog vremena ona metalna plocica na poledjini izgulit.
I veliki minus predstavlja premala interna memorija. Kada sam kupio mobitel imao sam +/- 120 MB slobodno i vec nakon par aplikacija (flash player, 3g watchdog, fb, viber..) mi se javlja upozorenje za premalo preostalu memoriju.
Jos nisam rootao mobitel, a koliko sam citao moguce ( a postoje i neki ROMovi vec) je pa bi se mogli rijesiti ti problemi.
Kamera je ono, prosjecna. 3mpx, nista posebno i slike su koliko-toliko dobre dok si vani na suncu.
Sve u svemu, mobitel vrijedi svake kune koju das za njega.
-
e da,
i ja mislim da se dobiva dobar uređaj za pristojne novce.
malo sam čitao, i ovo mi (malo) smeta:
"Nedostatak ovog aparata jeste činjenica da je HTC Sense 3.5 platforma prilično spora. Pored toga što je u okviru Explorer-a korisnički interfejs ograničen funkcionalno i grafički (nema posebnih animacionih efekata niti bilo čega drugog što je dostupno kod drugih modela sa starijom verzijom 3.5), interfejs je prilično spor i nema tu ujednačenost rada koja je bila karakteristična za prethodne modele HTC Wildfire i Wildfire S." (citirano sa http://www.mobilnisvet.com/mobilni-t...2/HTC/Explorer)
jeli to zbilja tako?
-
Sense UI stvara probleme i na puno HW potkovanijim uređajima, tako da ovo nije neobično. Jedno od rješenja je, jasno, custom AOSP ROM.
-
Nije.
Jedino sto sam primjetio je da malo steka kada ides otkljucat mobitel (ona fora sa prstenom). Osjeti se mozda 0,5 sekundi kasnjenja i to je sve.
Skrolanje ekranima je fluidno, jedino nije izrazen onaj "elastican" osjecaj.
Bio sam prilicno skeptican oko kupnje Explorera.Ocekivao sam da ce biti dosta lose surfati i recimo igrati neke igrice, sto se na kraju ispostavilo sasvim krivo.
Browser odlicno otvara stranice, brzo i uredno ih prilagodjuje zumiranom prikazu. Lose je jedino sto mozes imat maksimalno do 4 otvorena taba.
Ako te jos nesto interesira slobodno pitaj.
PS: Jel zna netko kako ugasiti animaciju koja se pojavljuje prilikom punjenja mobitela?
Naime kada stavim puniti mobitel i ugasim ekran upali se animaicja koja prikazuje bateriju i postotak napunjenosti.
-
http://htc.mobil.hr/Explorer
Evo test je na Mobil.hr. Izgleda veoma dobro, stvarno je detaljno. Čak me je i ponukalo da se malo više zainteresiram za ovaj mobitel. Kakva su vaša iskustva koji ga već imate??
THX!
-
Imam priliku da kupim jeftino ovaj telefon al fazon je u tome što je iz Švice i zaključan je na njihovu mrežu.
Zanima me mogu li mu nekako odraditi sim unlock i da li bi ga unlock-ao ako flasham custom rom neki?
Hvala na odgovoru!
-
Pozdrav
dobio sam taj mob od t-coma oni su mi utkljucali da mogu na vip
e sad me muci stavio sam sd karticu ali ne mogu sve aplikacije prebacit na nju
sta bi sad trebao ucinit i kako ?
hvala vam unaprijed
-
Moraš otljučati bootloader i rootati mobitel pa instaliraš link2sd program i on ti može prebaciti aplikacije na SD.
Potraži na XDA forumu tamo ti sve piše što ti treba.
-
Imam 2 pitanja: zašto mi na HTC explorer-u ne da isključiti izvješće za poruke? (odem u postavke, maknem kvačicu, a mobitel opet po svom (sam vrati kvačicu) isto tako bilo je i na Desire-u http://forum.pcekspert.com/images/smilies/fuming.gif
-drugo pitanje: izrezao sam sliku u odgovarajuču rezoluciju za HTC explorer (320x480piksela) i glupi mob mi ne da cijelu sliku stavit za pozadinu, nego samo jedan manji dio pa bude jako loše kvalitete, WTF? :mad:
-
Za drugo pitanje: probaj izrezati u 640*480, jer se wallpaper scrolla lijevo-desno pa mora imati te dodatne piksele po sirini :)
-
Još jedno pitanje u vezi explorera: ne dopušta mi da prebacim imenik iz starog mobitela (samsung S7350) preko plavog zuba, jel ima neki alternativni način za to učiniti?
-
= Citat =:
Izvorno postao
bosko5
Pozdrav
hvala vam unaprijed
Mozes li pojasniti kako su ti ga otkljucali, tj. koliko si platio da ti otkljucaju mobitel.
Unaprijed hvala.
-
= Citat =:
Izvorno postao
SE Hondaš
Još jedno pitanje u vezi explorera: ne dopušta mi da prebacim imenik iz starog mobitela (samsung S7350) preko plavog zuba, jel ima neki alternativni način za to učiniti?
Evo ti par prijedloga...
1. Klasican nacin kopiranja imenika na sim karticu sa staroga telefona pa prebacivanje u novi
2. Sinkronizacija kontakata preko googe gmail-a (ali najvjerovatnije nemas kontakte sredjene preko g-maila?)
3. Pokusaj sa programcicem koji se zove phone explorer, odlican za importiranje i exportiranje imenika, sms-a .....
-
= Citat =:
Izvorno postao
bosko5
Pozdrav
hvala vam unaprijed
Pozdrav..mozes li mi reci koliko si cekao kod za otkljuvanje od t-coma?
-
veći znakovi
Društvo!
Da li postoji mogućnost povećanja znakova na HTC exploreru?
Mislim na znakove koji se pojavljuju na ekranu kad me netko zove, kad dobijem poruku...
Za čitanje koristim naočale tako da bez naočala ne vidim te znakove.
Lijepo molim za pomoć.
Pozdrav, Damir
-
Jel zna netko nesto vise o ponudi iz tcoma uz produljenje max adsl ugovora za 99kn?
Po kolko se vrte cijene otkljucavanja ovog uredaja?
-
Jednostavno, produljiš ugovor za max adsl na 24 mjeseca i dobiješ HTC Explorer za 99 kuna. Ja sam to napravio prošli petak i već u srijedu sam dobio mobitel.
pozdrav
-
Znaci produzio si preko neta ugovor i to je to?
Jel netko otkljucavao taj mob ili zna po kolko se krecu cijene unlocka, nesto sam cak cuo da dosta mob sada dolazi otkodirano, nije me bilo pol god pa nisam u toku!
EDIT: Saznao sam cijenu kod nas za otkljucavanje, moze tko preporuciti kakav unlock online servis poput omniusa za sony-ericsson?
-
Pozdrav! Ja ima HTC-explorer i ja sam ga upalio i stavio simpa karticu u njega i upalio sam ga i naprijed cijelo vrijeme piše zelenim slovima (htc) i neće uopće uć u sustav neznam sada što bi to moglo biti a on je kodiran na t-mobile! a Simpa i t-mobile je isto sad mi nije jasno zašto neće ući u sustav! Ako zna netko odgovorite mi!
-
A zbog čega ne kontaktiraš T-mobile?
-
= Citat =:
Izvorno postao
Crash Overload
Znaci produzio si preko neta ugovor i to je to?
Jel netko otkljucavao taj mob ili zna po kolko se krecu cijene unlocka, nesto sam cak cuo da dosta mob sada dolazi otkodirano, nije me bilo pol god pa nisam u toku!
EDIT: Saznao sam cijenu kod nas za otkljucavanje, moze tko preporuciti kakav unlock online servis poput omniusa za sony-ericsson?
Kad dobijes mobitel odes u T-com centar s njim, oni uzmu IMEI moba i posalju ti kod za otkljucavanje. To je shema ako ga dobijes uz produzenje ili novi ugovor za Adsl...nazovi njihovu sluzbu za korisnike i raspitaj se.
Rok za slanje kod za otljucavanje je 14 radnih dana a ja sam ga dobio nakon 4.
-
dobar dan,
evo još par pitanja u vezi tcomove ponude i ovog mobitela. zovem službu za korisnike, al stalno me vrti automat - nikako dobit nekoga za razgovor.
pa ako je netko voljan odgovoriti mi na nekoliko upita:
dakle, ispunio sam obrazac prošli tjedan i pisao je da ću dobiti obavijest na mail koji sam naveo u online obrascu, no do sad mi ništa nije stiglo na taj mail. jel to u redu ili nešto nije prošlo?
+ gdje se uplaćuje tih 99 kn, jel to bude u sklopu tcom mjesečnog računa ili?
-
možeš se obratiti i t com tehničarima koji ti mogu produžiti ugovor da ne treba š odlaziti u t centar .Ja kao njihov djelatnik isto imam ovlasti da ti produžim ugovor za adsl i Ovr Express ti na kučnu adresu pošalje mobitel a na slijedečem računu za internet dobiješ za platiti 99 kuna