Vidim da ovdje ima dosta savjeta (pogotovo ispravljach čije kombinacije su nenadmašne), pa da vidim što meni preporučate. Da ne ispadnem gotovan, napravio sam domaću zadaću. Za tjedan dana mi ističe ugovorna obveza u Tele2, koristio sam knockout 150 tarifu. Prosječni račun za zadnje 3 godine je 216 Kn, zadnjih 12 mjeseci 240 Kn, a zadnjih 6 mjeseci 297 Kn.
Statistika za zadnja 3 mjeseca:
___________SMS 203 97 138
Uspostava poziva 198 203 265
Minuta razgovora 332 431 526
Što bi reklo prosječno 146 SMS-ova, 222 uspostave poziva i 430 minuta razgovora mjesečno (ravnopravno raspoređenih na sve operatere).
Promatrao sam ponude za pretplate, Tele2 Smart200, VIP bez limita 200 i HT Extra total L. Primjetio sam da na forumu spominjete 50% popusta u HT, ali ja nisam naišao na tu pogodnost. Može link?
Ukratko, VIP pretplata košta 100kn mjesečno (akcija 50%), daju beskonačne razgovore unutar VIP mreže, te 1000 minuta unutar još jedne mreže; 1GB interneta i 0 SMS-ova. Ponuda mobitela korektna.
Ponuda od teletine je bolja, za 125kn dobijem 200 free SMSova, 1000 minuta prema svima, 1,5 GB i jedino uspostavu poziva plaćam van paketa. Ali teletina ne da dobre mobitele po pristupačnim cijenama.
TM ponuda
Dobijem 250 free SMS-ova, 450 minuta prema svima; 1GB; Ponuda mobitela korektna.
Ali ne vidim mogućnost plaćanja 50% pretplate, znači u startu je 100kn/mj skuplje?
Ponuda svih operatera van free paketa je tu negdje, razlike su zanemarive.
Postoji mogućnost grupnih pretplata, problem je što žena ima još godinu dana ugovorne obveze u Tele2 na tarifi Knockout 100 (prosječni račun oko 140kn) i koristi još VIP prepaid s mjesečnim troškom od oko 100kn. Cilj je pronaći najpovoljniju tarifu (u bilo kojoj mreži) i dočepati se čim boljeg mobitela.
Savršeni mobitel bi bio na Androidu, imao fizičku QWERTY tipkovnicu, imao ekran ne manje od 480x800, barem 5MP i ja ga uz tarifu koju uzmem ne bi platio više od 300-400kn. Naravno da je sve to skupa nemoguće, traži se čim više zadovoljenih uvjeta. :-)
Savršeni mobiteli:
Motorola Milestone 2,3
HTC desire Z
SE Xperia Pro
Odmah do: previše njih da bi nabrajao
Razmišljam čak koliko mi je (pre)skupo ili nije uzeti VIP unlimited600, plaćati 300kn mjesečno, ali mi je apsolutno sve uključeno u cijenu (je li, ili je uspostava poziva van tarife) i imam top mobitel za najpovoljniju moguću cijenu?
Postoji li odgovarajuća TM tarifa? Nadam se da će ispravljach uletiti s nekom kombinacijom. :-)