Drugim rijecima, koji od ova dva programa je bolji? Znam da su priblizno isti, ali ipak ima nekih razlika...
Takodje, citao sam da SDS (Siemens Data Suite) zna praviti probleme. Da li se to desilo ikom sa Mobile Phone Manager (MPM)?
Printable View
Drugim rijecima, koji od ova dva programa je bolji? Znam da su priblizno isti, ali ipak ima nekih razlika...
Takodje, citao sam da SDS (Siemens Data Suite) zna praviti probleme. Da li se to desilo ikom sa Mobile Phone Manager (MPM)?
Malo si krivo stavio temu, jer ovi programi rade sa svim Siemensima.
Osobno ponekad koristim SDS, ali zna biti mušičav. MPM je bar po mom mišljenju još gori. I jedan i drugi imaju problema sa detekcijom mobitela, pa čovjek počupa kosu dok uopće počne raditi.
Bolje je koristiti SiemensMobileControl (SiMoCo) koji se spaja s mobitelom bez problema, a ima sve opcije koje i orginalni programi.
Tema je prejmjestena pa je djelimicno izgubila smisao. Pitanje sam postavio u sobi za SX1, sto znaci za Symbian telefon.
Da li i ovaj SiMoCo podrzava Symbian telefone? Ima svega 1,5 Mb, nije moguce da ima sve opcije kao i SDS?
Mislim da ne mozes imati instaliran SDS i MPM u istom trenutku na kompu, a MPM ne radi sa SX1 - znaci SDS za SX1. SiMoCO ne podrzava SX1... Znaci SDS....
Sorry za premještanje, ali bio si vrlo općenit. Drugi puta malo preciznosti i svi zadovoljni. OK?= Citat =:
Izvorno postao vizionar
Mislio sam da izbor sobe u kojoj postavljam pitanje doprinosi jasnoci i preciznosti pitanja. Al' nema veze, no problemo.
MPM radi sa SX1! Ali treba skinuti i SX1 addon, koji se instalira nakon instalacije MPM. I onda sve radi... A tacno je da se ne mogu oba imati instalirana u isto vrijeme. Zato i pitam koji je bolji, jer ih ne mogu uporedo uporedjivati.
Na kraju, ipak sam se opredijelio za SDS.
Eto nisam znao za taj Addon - korisno za znati.... Cuj MPM je noviji pa samim tim bi trebao biti nesto bolji, no ja mislim da razlika u njima nije prevelika i u biti da je jedina razlika ta sto od sada MPM mozes koristiti ako imas i neki x65 mobitel i SX1, sto ne mozes sa sds-om, pa ako imas samo sx1 - bit ce dobar i sds...
Tako sam i ja skonto. Stavio sam SDS prvenstveno zato sto je dosta manji (gledano na disku, u MB). Ali programi su isti u dusi, sto bi se reklo, pa zato ni nema potrebe za prevelikim mudrovanjem.
Upravo sam primjetio da SDS ima bug sa sinhronizacijom kontakata. Postoji workaround ali gdje ces svaki put to raditi... Da li i MPM ima isti problem ili kod njega to radi kako treba?
I kako se moze promijeniti jedan kontakt (dva, tri, nije bitno, samo da ne budu svi odjednom)? Nesto kao sto je imao softver za Sl45...?
koju verziju sds-a imas? jer ja nemam problema pri sinhronizaciji...
sto tocno mislis pod promijeniti jedan kontakt?
mozda mu dugo traje ponovna sinhronizacija kad promijeni kontakt...
Ma bez obzira na musicavost SDS-a i SX1-kao virtualnog drive-a ja sam zadovoljan.
Ja koristim SDS i Epocnova mobile drive,Mobile drive je stvarno super:http://my-symbian.com/7650/applicati...to=1052&faq=15
Kako niste primjetili?! Stvarno me cudi. To je poznat problem, ima jedan PDF fajl (sx1_app_sync_troub_10) na siemensovom sajtu koji opisuje bas to.
Naime, sve radi ok prvi put. Ali ako promijenite neka polja u imeniku (u okviru postojecih imena), bilio na telefonu, bilo na racunaru, sinhronizacija nece uspjeti nista kopirati. Moze kopirati samo kada je direktorijum <My documents>\Siemens data suite\devices\<IMEI>\Syncs\Contacts prazan. Znaci svaki put kad treba vrsiti sinhornizaciju kontakata mora se obrisati taj folder da bi sve radilo kako treba.
Pod promijeniti jedan kontakt, mislim na to da sa Windowsa pristupim memoriji telefona direktno, i promijenim nesto sta trebam, kao i da mogu vidjeti sa racnara sta je u imeniku telefona. To sa SDS nije moguce.
Verzija mog SDS je najnovija, sa zvanicnog sajta prije nekoliko dana - version 1.1.56.1.
Ja osobno nisam primjetio jer mi prechekiravaje phonebooka jos nije doslo na red(veceras kad sa Sl-a prebacim kontakte cu uvidjeti problem.
ja nisam uspio instalirati MPM za sestrim s65 tako da i dalje koristim samo SDS i uistinu sam zadovoljan sa njime..................
sto se tice ovog SiMoCo nisam primjetio nesto sto bi me odusevilo, naime podsjeca me na programe koje sam koristio za spajanje serije x35 sa racunarom............
ja za sinhro inace koristim jedan drugi nezavisni soft za S60, ali jako rijekto to inace koristim...