Imam u planu kupit polovni navedeni uređaj..ima 11.000 opaljenih slika..pa me zanima ako ima tko kakvog iskustva,dali se to isplati kupit?
Printable View
Imam u planu kupit polovni navedeni uređaj..ima 11.000 opaljenih slika..pa me zanima ako ima tko kakvog iskustva,dali se to isplati kupit?
Isplativost kupnje ovisi i o optici (samo tijelo nije dostatno za uspjesno fotografiranje) i eventualnoj dodatnoj opremi koju bi sadasni vlasnik prodao sa samim tijelom. Pored ovoga, bilo bi vrlo korisno znati i iznos koji prodavatelj trazi za istu opremu, zar ne?
Uredaj dolazi sa 2 objektiva 14-45 (1:3.5-5.6) i 40-150 (1:3.5-4.5),2x1GB memoriska kartica,torbica i sjenilo ako se ne varam,nema nikakvih ostecenja.. Cijena mu je 1800kn al nije fixna.. Malo mi tih 11000 opaljenih slika muci..dali je to puno s obzirom da aparat star 4 godine?
Rekao bi da je ovo dobra cijena za sve što se nudi.
Da se razumijemo E500 nije recentan aparat na trzistu, ali nije niti antikvitet.
Dva objektiva, dvije memorijske kartice i ove dodatne sitnice koje si naveo plus naravno samo tijelo, mislim da vrijede 1800 kn. Ako jos nesto mozes spustiti odlicno. ali i ovo je pristojna cijena u slucaju da oprema nije ostecena ili neispravna.
Sto se broja okidanja tice, ja bih rekao da mene vise brine da je taj broj okidanja premali za 4 godine star aparat. Osobno...imam vise aparata doma ali na SLR - u koji posjedujem radim oko 20000 okidanja godisnje, a nisam profesionalac koji zaradjuje za zivot fotografijom. Ipak, danas kad su SLR sustavi jeftiniji nego ikada, ima ljudi koji se preracunaju pa u zelji da kada kupuju kupe sto bolju stvar, kupe nesto sto im u biti ne treba i sto na kraju ne koriste ili ne koriste onoliko koliko bi zeljeli. Mozda je to i ovdje slucaj. Kako god ako je taj broj okidanja istinit to je doista nista. Sva takva tijela rade 100000 do 120000 okidanja bez problema i dodatnih servisa ili izmjena dijelova mehanizma.
a daj mi reci dali se to vidi na uređaju,dali di piše koliko je okidanja bilo i dali je taj uređaj DSLR ili SLR?i koja je razlika u SLR i DSLR-u? nisam baš neki stručnjak što se toga tiče pa bolje da se raspitam malo bolje prije kupnje.. :)