Koristi li netko neki custom rom na Sensationu i moze par rijeci o istom? :)
Koristi li netko neki custom rom na Sensationu i moze par rijeci o istom? :)
Ne zuri mi se, orginal rom kod mene radi savrseno i nemam nikakvih primjedbi :)
Ali volio bi probat nesto novo/drugo, a ako ti se da mogao bi napraviti temu o cijelom postupku, ja a vjeruem i mnogi bi ti bili zahvalni :)
Malo je problem da objasnjavam cijeli postupak jer uz osnovno znanje engleskog, HTC Sensation i kompjuter kao preduvjet sve ide glatko i bez problema.
Sve sam radio po uputi iz ove teme na XDA.....TEMA JE TU
[Guide] to Installing S-off, ClockWork, Root, SuperCID & S-on [03/AUG/11](noobproof)
Problem je sto nisam stalno tu pa mi je tesko biti brz u odgovorima....a i za to bi trebalo otvoriti novu temu ako cemo po pravilima :cthumbup:
Zapravo ono sto sam htio i reci je da je moj Sensation slobodan za stavljanje svih mogucih programa i ROM-ova dostupnih na net-u :)
Jos cu ga danas probati SIM unlokati (mada sumnjam da ce ici), no moram isprobati :)
ja koristim Senseless Extreme od kako je dostupan i nista drugo...jako brz i ja sam jako zadovoljan
jer vise volim AOSP nego sense...
prvo sam stavio stock rooted 3.5 sense ali je nesto stekalo, pa sam stavio ovaj : http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1098849
Ja sam probao 2 roma sa sense 3.5, i malo su mi stekali.
Sad skidam taj revolution sa sense 3.5
Isprobao sam revolution sa senseom 3.0 i rom radi jednako brzo kao i originalni rom :)
Isprobao sam par ROM-ova sa Senseom 3.5 i moram priznati da je najfluidniji i meni osobno najbolji
RCMix 3.5
Isprobao sam revolution sa sense-om 3.5 , ali kao da malo šteka kod "listanja" između homescreen-ova, a ista stvar mi se čini i kod LeeDROiD SuperSensational ROM-a
Ali još važem između stock ROM-a, Revolution HD™ 3.6.5 XE i RCMix 3.5
(mislim da ću ostati na RCMix 3.5 i čekati da LeeDroid ili revolutionHD izađe u novijoj i bržoj verziji :) )
Koji rom treba stavit da imam kao na sensationu xe? Ima neki Revolution HD™ 3.6.9 XE i neka verzija Android Revolution HD 4.1.9. Zanima me koja je razlika i jel trebam taj neki radio fleshati sto pise? sto taj radio tocno radi tj znaci? Ispricavam se ali malo nekuzim to sve jos jer sam novi u tome :(
Isprike... evo instalirao sam Android Revolution HD™ 3.6.9 XE rom bez problema. Zanima me moram li i taj radio kako pise ispod linka instalirati?
Na prvu radi jednako osim sto u jednom trenutku dobio crni ekran i svijetlile su mi samo tipke, pa sam bateriju izvadio i sve je opet proradilo. a u drugom slucaju sam dobio stekanje izmedju ekrana, no to se popravilo. Zanima me samo taj radio jel njega moram instalirati, pa da je zbog toga nesto stekalo?
Probat cu sad Android Revolution HD 4.1.9
EDIT:probao i ovaj HD 4.1.9 ali mi je dosta spor pogotovo u skrolanju menia s postavkama tako da sam vratio restore original roma koji mi djeluje najbolje...
@Zrmi: da bi dobio "sensation xe" (prvenstveno mislim na beats audio soft), trebaš staviti neki od Sensation XE ROM-ova:
znači, neki od slijedećih
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1098849 (ROM iz prvog posta)
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1206746 (instalacijom ovog ROM-a automatski instaliraš i krnel)
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1274136
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1354101
Osobno koristim Pyramid3D v8.3.0 XE (drugi link), samo sam smanjio proc na 1,2GHz (umjesto 1,5GHz kako je namješteno u samom ROM-u) radi trajanja baterije...
Što se tiče bugova kod ARHD ROM-oma tiče, možeš jedino pogledati koji krnel imaš instaliran i pročitaš koji krnel i radio preporučaju za taj ROM.
pa ako preporučaju neki drugi od tvog na mobitelu, skineš sa XDA foruma i instaliraš krnel i radio i instaliraš ROM.
Ico hvala. Evo radio sam fleshao po preporuci ARHD ROM-a jos prije nego sto si ovo napisao. Zaista neznam koja je razlika izmedju prvog i drugog roma u linku, ali sad idem probat ovaj sto ti koristis. Upravo flesham....doduse bio mi je dobar i ARHD :)
Prebacio sam se na Icov rom koji je jako brz. Svidja mi se i ostajem na njemu. U odnosu na ARHD Deamon Controller radi bolji i jednostavnije, tamo nisam bas mogao narihtati proc jednim potezom na brzinu koju zelim. Takodjer imao sam ajmo tako reci jedan bug....zvonio je telefon i nisam se mogao javiti jer lock screen nije radio kao ni jedna touch tipka. Zasto neznam....takodjer facebook aplikacija kao i deamon controller su mi se jednom iznenadno srusile no za sad je sve ok. Pripisujem to romu kao takvom.
Jos jedno pitanje....onaj ajmo tako reci restart telefona kad mi se pojavi logo znak HTC na displayu koji svijetli. To mi se nekad zna dogoditi. Neznam jel normalno, ali desavalo mi se par puta kad izlazim s tipkom back iz pojedinih aplikacija. Primjer je kad idete promjenit jezik pa se tipkom back dva puta vratite u meni.
Ico kakav ti se pokazao Pyramid3D v8.3.0 XE rom? Meni je dosta dobar naravno ako smanjim procesor na 1.2 ali me povremeno dovede u situaciju da jednostavno moram izvaditi bateriju jer se zablokira tj. zacrni se ekran i nemogu nista s telefonom. U dva slucaja se to dogodilo pokretanjem Quadrant Standard aplikacije i sad mi se dogodilo s pokretanjem kamere. Neznam zasto....mozda mi je ipak stabilniji ARHD rom neznam ni sam :(
Evo danas opet blokirao rom. Gledam nesto na yourubu i samo sam stisnuo tipku za opcije i amen. Pokusao sam se bas nazvati u tom trenutku da vidim hoce li uopce telefon zvonit. I zvonio je i cak kad sam ja s kucnog spustio slusalicu. Rijesenje je vadjenje baterije. Ocito taj rom nije stabilan. Napominjem da je procesor na 1,2 smanjen...
EDIT:
Problem je rijesen stavljanjem Bricked XE 1.6.beta6 kernela. Rom je savrsen i pratim update ako dodje. Imao sam i Revolution HD ali je ovaj strava....
Moze li mi netko iskusan objasniti zasto i sto je taj firmware package kod fleshanja ovog roma?
http://forum.xda-developers.com/show...42&postcount=4
Firmware from 3.06.401.1/101 RUU i Firmware from 3.12.401.102 RUU
Nije mi to jasno uopce i trebam li to raditi tj. sto je to??
kad malo googlaš za firmware
Da si gledao malo changelog tog ROM-a, našao bi di piše plavim slovima slijedeće= Citat =:
Permanent software programmed into a read-only memory
In Simple words you can understand it like windows for pc , in case of android we are going to do same thing – installing firmware (Froyo,Gingerbread etc.) on your phone. All phones have their different firmwares and installing tools regard less to the Andriod version (Froyo,Gingerbred). So never think that we can install any firmware on any android phone like we do in PCs.
a ispod download linka za taj firmware ti piše= Citat =:
You need new 3.12.401.102 firmware package! Otherwise ROM wont boot!
Što je radio, i to piše na internetu= Citat =:
It's necessary to flash new firmware package before flashing this ROM ---
--- Firmware package contains newest radio for 6.0.x ROMs ---
Što znači, da ukoliko hoćeš da ti taj ROM proradi na mobitelu, MORAŠ instalirati taj firmware!= Citat =:
The radio firmware controls basic low-level functions like network connectivity, Wi-Fi, and GPS.
Ico ovaj Changelog za rom ARHD 6.0.1 i 6.0.2 je stavljen naknadno koliko vidim, jer kad sam postavio upit bio je samo za ARHD 6.0.0. A koliko vidim jos se ta dva roma nemogu skinuti. Predpostavljam po datumu da ce jedan biti danas a drugi sutra. Upoznat sam sto je firmware ali mi nije bilo jasno koji od ta dva fajla trebam fleshati u mobitel sto je sad naravno jasnije kad su u changelogu naveli. Radio mi je jasan sto radi no nije mi jasno zasto je u bootloaderu drugi radio, nego onaj koji imam u romu kad idem na informacije o telefonu/inacica frekvencijskog opsega?
Drugo pitanje je ovo u vezi fleshanja firmware-a. Ovo je navodno postupak:
How to flash:
1. Check your CID using fastboot getvar cid and MID using fastboot getvar mid
2a. If your CID and MID are supported by default, navigate to point 3.
2b. If your CID or MID is not supported by default, do this: (you do it at your own risk)
2c. Open PG58IMG.zip (don't extract it)
2d. Open android-info.txt in text editor
2e. Add your cidnum: <your CID> or modelid: <your MID> to the list, save file and close archive
3. Place PG58IMG.zip on your SD card
4. Boot your device holding power button + vol down button
5. Follow instructions on the screen
Stavka 1. Kako da provjerim ovaj cid (getvar cid) i mid (getvar mid) jel se podudaraju ?
Dodao sam postupak u tutorial
http://cafe.mobil.hr/threads/73003-S...=1#post1010242
a mogao si samo upisati u google kako se to provjerava...
Evo rijeseno po tvom postupku i provjereno bez problema. Tj. iscitano :)
To sad znaci da mogu samo taj fajl prebaciti na SD card i rebootati u bootloader i pratiti upute za fleshanje? Necu valjda izgubiti S-off?
Mogao bi ubaciti turtorial o fleshanju firmware-a novog i sto se njime dobiva a sto gubi...citam bas ali ima toga dosta pa se neusudim....ako bi mogao malo vise o tome bio bi zahvalan
Glupo pitanje, ali moram pitat...
Kad si stinuo da skineš taj firmware, da li si pročitao što se "dobije" a što gubi sa njime?
ili si vrlo vjerojatno pogledao kako se flasha i od kud ćeš ga skinut!?!?!
Drugi put čitaj JAKO pažljivo SVE što piše prije nego ideš neštko skidati sa weba vezano za mobitel i dobro sve pročitaj, a ne da skineš nešto i onda ovdje pitaš što i kako treba napraviti...
jer u postu gdje su upute za instalaciju, lijepo i čitko piše
= Citat =:
3. It doesn't bring S-ON to your device.
Citam i nisam jos skinuo jer mi je totalno nejasno napisano. Prvi fajl je navodno za htc sensation a drugi za sensation xe. No za rom treba obavezno staviti drugi fajl koji je za sensation xe. A ja imam obicni sensation. Dalje me muci taj super cid tj. nisam prolazio korake o njegovom upisivanju a tamo kazu da to treba. No taj korak nisam radio jer si ti rekao da nemoram ako mi mobitel nije brendiran. I ono trece gubim fastboot komande. To znci da nemogu sto vise? Nije mi jasan taj firmware i zato sam te zamolio da mozda sve pojasnis i napravis mozda turtorila jer citam vec cijeli dan. MOzda bi sam trebao fajl prebaciti na kartici i otici u bootloader i to je to no nisam siguran...
EDIT:
Imam cudan problem sa ovim Ico Pyramid 3D romom. Naime u svim benchmark testovima nakon nekog vremena pokaze katastrofa rezultat. Nije tako prije bilo. Moram napraviti reboot da bi dobio ok rezultat. Ali nakon nekog vremena opet lose. Probao sam i reinstalaciju roma i sve kernele za taj rom ali uvijek isto. Nisam instalirao nikakvu aplikaciju da se vrti u pozadini. Uzas
Onda jednostavno instaliraj neki drugi ROM...
ja ne vrtim te benchmark testove, niti me ne zanimaju... ja sam zadovoljan sa ROM-om jer je u to vrijeme bio dosta stabilniji od drugih romova (a meni osobno i brži) ...
Sad su ti izašli ROM-ovi sa ICS-om, pa probaj njih...