Pozdrav, dakle zanima me navedeno pitanje iz naslova, koliko je otprilike stranica 32 000 znakova teksta bez razmaka i bez prikaza. Treba mi za jednu radnju, hvala.
Printable View
Pozdrav, dakle zanima me navedeno pitanje iz naslova, koliko je otprilike stranica 32 000 znakova teksta bez razmaka i bez prikaza. Treba mi za jednu radnju, hvala.
Bez "prikaza" :jehon:
3721 znak bez razmaka- na jednoj stranici u Wordu, Times New Roman, 12pt, normalan prored.
Znači 32000/3721 je cca 8,6 stranica.
Upravo isprobano :notooth: :nemapametnijegposla:
A, po ostalima:
Izvor= Citat =:
Što je AUTORSKA kartica?
U tipografskome smislu kartica teksta je šesnaesti dio autorskoga arka, a arak se sastoji od 30 000 grafičkih znakova, bez obzira na bjeline između znakova, prazne prostore na početku i završetku reda, bilješke, formule i sl. Dakle, jedna GRAFIČKA kartica trebala bi se sastojati od 1875 znakovnih mjesta, pri čemu se radi lakšeg računanja uzima brojka od 1800 znakovnih mjesta.
Izvor= Citat =:
Bilo bi poželjno da tekstovi ne prelaze jedan autorski arak (16 stranica A4 formata s dvostrukim proredom i marginama 2.5-3.0 cm), odnosno 10.000-12.000 znakova.
Cek znaci to bi po tim uputstvima bilo koliko stranica kada se uzmu u obzir margine, prored, times new roman i font 12 kakva su uputstva za pisanje...?
u biti uputstva su times new roman ili arial font 12, naslovi cjelina 14, standardni prored 1.5, margine 2,54cm, uvezna margina oko 1 cm.
Znaci to bi bilo negdje oko 10 stranica cca jel tako?