Da li je to uopće funkcionalno? Unosom bonbon broja, javlja grešku da slanje nije uspjelo, dok unosom broja koji je prenesen u bonbon javlja da broj nije aktivan....
Printable View
Da li je to uopće funkcionalno? Unosom bonbon broja, javlja grešku da slanje nije uspjelo, dok unosom broja koji je prenesen u bonbon javlja da broj nije aktivan....
tako je i meni bilo čakaj koji dan il ise njima u službi javi..
meni nakon tjedan dana šđto sam se prenesa u bonbonček me je uspjelo registrirat..
Meni je uspjelo isti dan ... To je bilo prije tjedan dana.
Broj je prenesen prije 3 mjeseca. Vidjet cu...
javi se korisnickoj podrsci da ti se provjeri ;)
Zakomplicirali ste registraciju na forum bez potrebe. Dobro da još ne tražite i potvrdu MUP-a o nekažnjavanju. Za svaki drugi forum dovoljno je korisničko ime i e-mail adrese. A kod vas!? Čemu je to sve potrebno!?
A što ako samo želim biti član foruma?
Pa ne bi se baš složio https://community.bonbon.com.hr/T4Um...?mode=register
Aha, osobni podaci. Sori, zaboravio sam na to jer sam napisao samo crtice.
A zašto bi ja nekom forum uopće davao svoje osobne podatke i to još pod obavezno? Ne vidim koji je razlog tome. U redu da stoji kao neobavezna opcija, ali ovako nije u redu.
Barem ne traže validaciju podataka pa uvijek možeš napisati ime i prezime psa.
Vjerojatno im ti podaci koriste ako im se javite s problemom pa da vas lakše evidentiraju u SZK.
Ako je moguće napisati bilo što, onda isto tako da polja nemaju smisla.
mi sigurno ne radimo nikakav imenik niti bazu korisnika po tim podacima. niti će vas ikada agent u korisničkoj podršci tražiti ime i prezime ako vi želite npr. PUK1 broj. Jasno, ako se radi o nekakvoj narudžbi gdje je potreban podatak o dostavnoj adresi ti podaci su potrebni. polja su kreirana kao obavezna jer je tako navedeno u specifikaciji samog foruma, mogućnosti zloupotrebe nema i ako nekoga to toliko smeta može staviti ime i Pajo Patak. Pošto nemamo potrebe za takvim podacima zaista nam je svejedno što piše. e sad, dal je nekome zgodnije da piše: "Bok Hrvoje" ili "Bok, Fred Kremenko" neka ostane na izbor njemu/njoj. ;)
Znači samo zato jer je netko bio lijen podesiti specifikacije foruma ta su polja ostala obavezna. Takvo nešto si može dopustiti neki klinac koji se igra pa napravi forum, jedna ozbiljna tvrtka nikako. Netko kod vas prima plaću da taj forum radi kako treba, pa natjerajte te ga da zaradi tu plaću.
Ova opcija da je polje obavezno, a mogu upisati što god hoću je isto neozbiljna. Ako se već daju osobni podaci onda za to mora postojati opravdani razlog ili ih ne treba tražiti.
Prije par mjeseci sam napisao nešto o sličnoj temi, ali kako nije posebno interesiralo onda sam se trudio potisnuti... Uglavnom, u teoriji (Zakon o zaštiti osobnih podataka) društvo koje vodi ovakav forum i prikuplja osobne podake korisnika (a registracija članova je jedan oblik prikupljanja) bi moralo voditi o tome posebnu bazu, imenovati posebnu osobu za zastitu osobnih podataka, prijaviti sve agenciji (nekoj) i onda jos riskirati prekršajne prijave...
Tako da apsolutno razumijem ovakvu politiku i ne bih rekao da je rezultat nečije ljenosti...
A vidiš ja sam čak siguran da je to rezultat nečije lijenosti. Dovoljno bi bilo da polja nisu obavezna, a to što nisu to je rezultat nečije lijenosti i nema šanse da me netko uvjeri da ovaj tip foruma Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group mora imati ta polja obavezna.
Zasto bezveze kompliciras situaciju,vjerovatno su to napravili da se odmah registracijom na forum registriras za besplatni SMS i slicno,pretpostavljali su da ce se na bonbon forum registrirati bonbon korisnici,a i ko te tjera da upises tocne podatke,znam jos masu foruma koji zahtijevaju ime i prezime,broj telefona,adresu...
plus što ako se registiraš s imenom i prezimenom na "moj bonbon" (što je ujedno i registracija za forum) i ideš kupovati nešto preko web shopa odmah ti u narudžbi piše tvoje ime i prezime. Samo moraš dodati podatke s kartice itd... Osobno sam registriran na nekoliko foruma i znam da npr. Opelov forum traži ime i prezime obavezno. I kad se registriraš svi ostali useri vide taj podatak.
Postavimo to ovako. Želim biti član foruma, ne želim na forumu ostaviti svoje osobne podatke i ne želim ništa kupovati putem web shopa. Isto tako ne želim ostavljati lažne podatke, razlog nije bitan.
Kako da se registriram na forum poštujući gore navedeno!? Nikako, zar ne?
Kako nema opravdanog razloga za traženje osobnih podataka osjećam se diskriminiramo.
Btw. isto važi za sve forume koji traže vlastite podatke kao obavezne.
nemas se kaj osjecat diskriminirano. ako se zelis pridruzit nekoj zajednici, a to su uvjeti (jbg, obavezna polja za ispunit) onda ih ispuni ili nemoj bit clan te iste zajednice. nitko te ne tjera na to