Jednostavan naslov jednostavno pitanje koji??Dvojba oko velicine 120 ili 160Gb
Vasa iskustva i preporuke.Unaprijed Hvala!
Printable View
Jednostavan naslov jednostavno pitanje koji??Dvojba oko velicine 120 ili 160Gb
Vasa iskustva i preporuke.Unaprijed Hvala!
Imam 120 SATA Seagate Barracudu. Bio je povoljniji odnos cijena/veličina od 160 GB diskova kad sam ga kupovao. Ako je firma OK, ako se radi o istoj brzini i cacheu, onda jedino odnos cijena/veličina igra ulogu.
160 uzmi, danas stvarno nije neka razlika u cijeni i opce nisu skupi.
ma uzmi maxtora...
I NE ZABORAVI!!! Obavezno min.3 godine garancije na disk mora biti.
ja bi rađe kupio jedan od 120GB i jedan od 40GB ili 2x80GB
zasto? pa bolje onda 2x200gb
Zato! zbroj moje opcije diskova je 160GB koliko čovjek i hoće, kaj se mene tiće meni su dovoljna 2 od 10GB ;)
e pa naravno ovisi o potrebama meni recimo ni terabajt nije dosta
Nemoj nikako uzet Matora. Ja sam prije 5 godine kupio maxtora 80 GB i šrotao je ko da netko čekičem lupa po pločicama. I onda ja nakon 5 godine u nadi da se maxtor popravio, a i jedini je tada bio sa 200 GB, uzmem njega i to SATA. A ono isti *****. Šrota u tri p*** m***. Drugi disk je Seagate Barracuda 120 GB i radi već dvije godine savršeno. Brz a ništa se ne čuje
moj maxtor 80 se isto zna zakrckat i onda mi sve zbloka a ponekad nemogu ni podic sistem. a imam hladjenje.
isti slučaj kod mene= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
isto i kod mene imam 80gb. da sam znao uzeo bih bilo koji drugi
hvala ljdui na angazmanu..cuo sam raznih prigovora na maxtora..kupujemipak seagate 120gb...HVALA= Citat =:
Izvorno postao ..::HRCO::..
u biti ne radi se uopce o tome da je maxtor nekvalitetan ili tako nes...
nacitao sam se po forumima o tim diskovima, jednostavno neke serije se kvare i to je to... a isto je i sa seagetom, ne brini :)
Pa nije baš. Ja još nisam nigdje čuo da je seagate nekom crko a još znam jednog tipa koji radi u jednom servisu i ne sječa se kad mu je zadnji put seagate došao zbog kvara. Ja sam prije dosta vremena imao IBM-ov disk koji sam mijenjao svakih 2 mjeseca do isteka garancije. Diskovi su bili katastrofa= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
pa dobro gle imam ja maxtora 20gb iz 98' i+ radi odlicno, upotrebljavam ga kao externi disk, nije nikad cuo za kvar. sve ovo danas sta se proizvodi, a bitno je i gdje, je dosta nekvalitetno napravljeno ma to ti je ona prica kolko para tolko muzike
mislim da su stari seagatovi diskovi bili full losi (oni od 4.5 do 2gb) jer, sam ih vidio par shebanih. u mjoem slucaju ja bih sad uzeo seagate bas da usporedim s maxtorom
...onda sam ja poseban slučaj...moj disk,Maxtor 80gb 7200 rpm,radi bez problema,evo sad će biti godina dana...nikakvih problema dosad nisam imao sa njime...= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Ne kažem ja da svi maxtori ne valjaju. Desi se i neki koji valja :D
U biti najviše me živcira što užasno šrota
Meni je isto tako na maxtoru od 120 gb, kad god pristupam nekim podatcima na njemu počne štropotat, što je prilično iritantno. Nasreću, on mi nije primarni disk s windowsima, pa ne šrota stalno, al ipak. S Seagateovim, nikad nisam imao nikakvih problema, brži je i tiši od maxtora.
Mislim da bi ti 120GB bilo dosta ali ovisi o tebi. Dal stavljaš puno filmova, igara... Meni je 80GB "na knap" jer je 120GB tada koštalo puno više (prije 1 god.). U svakom slučaju nemoj Maxtora uzet. Ja sam ga imo u kompu i strašno je kakve sam probleme imo! Seagate sam uzeo poslije i puno je bolji, dosad ni jedan problem
ja imam Maxtora,čuje se ali ne tolko koliko vi pričate,disk mi dobro radi(nije da ga hvalim)ali mana mu je što se jako grije!nikad ga ohladit!imam ventilator gotovo na njemu ali je opet vruč!
pa ti ga ne hladis dobro. jel imas vent za hard ili sta? sta znaci gotovo na njemu?
ja imam hladnjak bas za hard disk (ploca sa 2 venta zaserafi se na donji dio) jedan vent hladi elektroniku drugi vent plocu. i tu sam bez brige sto se tice grijanja/hladjenja hard diska.
i moja preporuka je, da se na hard disk UVIJEK bez obzira na model,marku,kvalitetu,velicinu,cjenu stavi hladjenje.
Ja imam Maxtor od 15,3GB koji je glasan, kupio sam i jedan Maxtor od 200GB, ali on se uopće ne čuje. Ni jednog od njih nisam trebao hladiti i nijedan nikad nije bio pokvaren.= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Dakle, moja preporuka je Maxtor, a kako sam gledao, najpovoljniji omjer cijene i kapaciteta ima od 200GB (oko 4,1kn/GB) dok sa manjim ili većim kapacitetom cijena raste (kod 160GB je oko 4,2kn/GB...). Ako ne trebaš 200GB, onda ti je 160GB najpovoljniji.
Koja glupost, još ćemo na zvučne stavljat hlađenje :)
Moja Barracuda se uopće ne grije, skoro se ne kuži razlika kad radi i kad ne radi. I u glasnoći i u toplini :thumbup:
Imam u starom kompu Quantinum Fireball i on se tak jako grije da se jaja mogu na njemu ispeć
BTW A zakaj je to važno kolko se disk grije? Šta se može pregrijati?