[HTC - DESIRE] - Problemi s manjkom intenrne memorije
Pošto mi je ovo prvi Android phone, u prvih tjedan dana dosta sam prckao po njemu a ponajvise instaliravao i brisao razne aplikacije. Onda je nastao problem, pojavilo se upozorenje "Low on space".
Ok znam da mob ima preko 500mb interne memorije koju vecina koristi Android OS i Sense UI, ali od onih par desetaka mb sto mi je ostalo postaje sve manje i manje.
Zatim sam napravio test, instalirao sam aplikaciju velicine cca 5mb i zatim je izbrisao. Nakon toga uocio sam da mi se nije vratilo 5mb vec samo par stotina kb.
Problem je postao sve veci jer mi se memorija telefona smanjila drasticno. Dakle nije limitirano na tu specificnu aplikaciju vec na vecinu aplikacija...
Na internetu sam našao samo ovu infomaciju koja donekle objasnjava u cemu je problem:
"Problem is due to the Dalvik cache being saved on your /data partition, alongside your apps. The cache is used in Froyo for the JIT compiler (the advertised 2-5 times speed boost from 2.1 to 2.2). HTC doesn't help either because the contacts management uses the same space for storing contacts data (including their mugs).
What does this mean? Well, for every single app that you install (and even uninstall later) and use, space for saving apps will dwindle down.
Solution will be to root (really, no joke here), since you are not installing endless apps."
LINK: http://goo.gl/U2AJF
Mene zanima postoji li nacin da se vrati izgubljena memorija? Rootanje moba mi nije opcija pošto je pod garancijom i ne zelim riskirati.
Mob je kupljen u VIP-a 17.12.2010 i kodiran je na VIP mrežu. Dosao je s Froyo 2.2 te je instaliran neki naknadni mini update...
Unaprijed hvala na odgovorima