-
Zvuk u slušalici
Dobar dan!
S obzirom da je moje prvo pisanje na forumu,shvatit ću ako me netko ispljuje zbog stare teme..
Imam problem sa aktivnim prigušivanjem buke.Naime,jedan od telefona čak ide do te mjere da guta prvu i zadnju riječ sugovornika.
Nadam se da bar vi znate o čemu pričam,jer di god sam to pitao pa i kod servisa renomiranih proizvođača svi se me blijedo gledali,kao :
"jel radi ili ne radi mikrofon??"..
a ja opet njima " kad čovjek sa druge strane prestane govorit gasi se i ton u slušalici"
onda oni "pa znači radi.."
"aj u k...c,mislim se.."
Pitanje je zapravo dali postoji neka softverska caka da se to sranje ugasi..ili stvarno treba u potragu za posebnim uređajima koji to nemaju,pa ako je to drugo onda bi molio nekog pametnog da mi kaže kako se to i službeno zove tako da nemoram više testirat novčanikom ,jer mi to postaje već preskup valcer..
I taman kad nadjem nešto što nema to čudo skužim da je ton u slušalici tolko tih da razgovaram na speakerfone..eto ti na.A može i preporuka nekih smarta koji to nemaju
Hvala unaprijed
Stvarno mi se više neda vikat halo u slušalici a dame onaj drugi pita dal sam gluh,i onda kad jednom odlučim to zanemarit skužim da cijelu minutu pričam u ugašen telefon jer je veza pukla..
-
to što ti pričaš nema pretjerane veze sa poništavanjem buke..
svaki noise cancelling ti radi na principu 2 mikrofona, jedan snima tvoj glas(smješten je obično na donjem dijelu moba), a drugi je na stražnjoj strani i snima okolinske zvukove, i ono šta šalješ sugovorniku je razlika između ta 2 mikrofona...
e sad, to nikako nebi trebalo utjecati na ono što ti čuješ od sugovornika
jedino za što znam je da motorola ima tu tehnologiju i zove se crystal talk plus, i ona dinamički snižava/pojačava zvuk u zvučniku, al mobiteli s tim još nisu dostupni kod nas...pa sumnjam da to imaš
i btw, o kojem se mobu točno radi?
-
Neznam dal je to Christal voice ,noise reduction ili pitaj boga što već,ali je vrlo iritantno i neugodno kad ti je u slušalici tišina čim sugovornik prestane govorit.Znači ako ti žena čuči doma i čita novine i priča stobom tišina,ako kuha i radi napa čuješ bez prekidanj(jer je minimalna buka dostignuta i ton je neprekinut)
To sam najčešće doživio kod Samsunga,Lg-a i kod određenih modela Nokia telefona..
Ali definitivno gasi prijem zvuka čim sa druge strane žice netko prestane govorit.Da nisam lud jučer mi je potvrdio i jedan serviser koji mi je rekao da su mu se više puta javljali sa sličnim problemima...čak su se i telefoni vraćali zb og toga..