[Gt540] Optimus problemi i pitanja
:respect:
ovako imam par pitanja i situacija u vezi ovog mobitela.
naime imam ga vec 3 dana i stavio sam na njega android 2.1 onaj bas sluzbeni a ne black, radio sam po tutorijalu s foruma i uspio staviti 2.1 bez problema.
zatim sam pokusao napraviti onu shemu apps2sd da mi stane sto vise na mob ali je bilo problema sa rootanjem i mobitel mi je postao uzasno spor i kada bi se upalio sve je stekalo i odmah pri paljenju nakon upisivanja pina se mi izbacivala nekakva greska da nemoze ucitati postavke, i sve je bilo totalno usporeno, nakon toga posto mi to nije nikako odgovaralo sam formatirao memorijsku u prvobitno stanje, i napravio unroot na mobitelu..
onda sam totalno odustao od apps2sd isplasio se i ponovno sam napravio preko kdz-a isti postupak kao i prvi put kad sam sa androida 1.6 stavljao 2.1 i umetnuo novo formatiranu karticu i sve je postalo bolje i nije mi se pojavljivala ona greska gdje pise da nije moguce ucitati postavke makar mi nije jasno kako ali one sve pozadine i ekrani su ostali kao da se nista nije dogodilo i sve opet brzo radi.
jedino sto je drugacije sto mi se cini da ipak mrvicu sporije radi nego kada sam prvi put stavio 2.1, takodjer tamo gdje je ocitanje jakosti signala (na vrhu ekrana moba) mi pise 3g a u prozorcicu koji je pokraj odmah ljevo isto pise 3g i dvije strelice su jedna okrenuta gore a jedna dolje.
dali je taj prozorcic gdje pise 3g sa strelicama prozorcic brzine prenosa podataka?
zasto kada se spojim na market ili tako nesto, youtube, gmail i browser ili bilo sto to 3g sa strelicama nestane i pojavi se H sa strelicama? takodjer cini mi se da je prije nego sam to sve radio s mobom, tj kada sam samo napravio update na 2.1 da je u oba prozorcica pisalo 3g non stop i kada sam bio na marketu, youtube-u, gmailu i browseru.
u optimusu mi je tele2 kartica i lokacija mi je u Zagrebu, jel ima to mozda veze sa mreznim operaterom?
unapred hvala