Zašto mislim da T-mobile krade - lažno trajanje poziva
Čini mi se da T-mobile krade. Evo zašto to mislim i kako sam došao do tog zaključka.
Pretprošli mjesec (listopad) dobio sam nešto veći račun. Činilo mi se da je preveliki, te sam odlučio napraviti kontrolu. Odredio sam da ću prekontrolirati studeni. Studeni je završio, i krenuo sam.
Pošto imam Nokiu E52, mogu vidjeti sve pozive, SMS-uve, gprs download, wlan veze u zadnjih 30 dana.
Na T-obile imam korisnički račun (mojt-mobile.t.ht.hr) gdje se takodjer mogu izlistati svi pozivi, SMS i gprs veze.
Uspoređivao sam svaku stavku iz moba s svakom stavkom s računa. I sve je bilo ok. Broj poziva, broj sms-a... U isto vrijeme (ok, ajd, konstantna razlika od oko minutu, ali nema veze).
No ono što sam primjetio, je da je svaki poziv na mobitelu zabilježen sekundu kraćim. Točno sekundu.
LG, drugi mobitel, na testiranju je zabiljezio isto trajanje poziva kao Nokia.
Prva minuta je jedna obračunska jedinica, a onda svaka sekunda je druga obračunska jedinica.
Nekako se dosta kockica tu slaže.
Dali bi još netko mogao to provjeriti? Dali je istina da T-mobile poziv bilježi jednu sekundu dužim nego što u biti je.
Znate onu priču kada je bankar krao tako da je svakom korisniku 1 cent uzeo na mjesec. Lik je nakrao milijune, i niko nije skuzio. Dobro, na kraju jesu, al skroz neposredno.
P.S. Ono što sam mislio da ću naći na ispisu, a to je neki nepostojeći poziv ili SMS nisam našao, našao sam nešto sasvim drugo. Ne mislim da sam zbog toga dobio veliki račun, ali da sam dobio i 1 kn više na prevaru, to ne dopuštam. Račun je generalno malo veći bio jer sam generalno malo više pričao. :D