-
imation vanjski HDD 3.5"
..sorry ako sam fulo temu!
treba mi vanjski HDD i sad gledam u metrou akcija na taj imation, iskreno nikad čuo za tu marku
1.5TB 799,49
2 TB 1057,79
jel to valja šta, jel se isplati dat lovu? 500GB mi je malo za ono što mi treba, eventualno 2 od 500 al to mi skupo izađe ako uzimam neki verbatim il neki drugi
može koji savjet?
-
-
Od Imationa sam imao nekoliko DVD medija i nisu nešto baš kvalitetni. Za prijenosne diskove ne znam,al vjerujem da u svoju ladicu pakuju čvrsti disk nekog provjerenijeg proizvođača. To provjeri pa onda idi dalje jer gotovo sam siguran da Imation ne pravi svoje čvrste diskove koje onda pakuju u ladice koje tada dobijaju naziv Imation.
Evo npr. frend je imao Toshibin 3,5 vanjski HDD od 1TB i to prije skoro dvije godine. Kupio ga je negdje vani i crko je za mozda dva mjeseca sam od sebe. Na račun tog iskustva i općenito svojih iskustava sa WD diskovima,takav kvar toga prijenosnoga diska me nije nimalo začudio. Pogađaš,u toj Toshibi krio se je WD. Ja sam sad dobio od T-coma WD prijenosni 2,5 HDD i ni sam ne znam kad će i hoće li prdnut,al na WD imam dosta pritužbi i loših iskustava,jer i bez tog frendovog WD-a od 1TB koji je prdnuo,mene je izdalo jos nekoliko WD diskova sto 3.5 iz stolnih računala,što iz ladica. U ovu gore spomenutu ladicu Toshiba sad imam Barracudu od 80GB (SATA) i vrti se već godinu i pol bez beda s tim da je ta Barracuda skinuta s nekog desktop računala kao polovna i stara najmanje 3-4 godine.
Dosta sam se raspisao i nafilozofirao,al po ovome,ja WD ne bih nikad vise uzeo ni za đabe i zato ti preporučujem da se raspitaš prije kupovine jer ćeš u svakom vanjskom disku naći disk proizvođača koji se uglavnom ne poklapa s imenom gotovog proizvoda. Ima i zadovoljunih korisnika WD diskova,al ja jos nisam imao dobro iskustvo s njima...
Dakle,Seagate,Maxtor,Hitatchi i dalje redom...
:wave: