-
Unallocated disk
Pozdrav!
Situacija je ovakva:
Na frendovu komp je prije mozda i godinu dana crkla ploča a HDD je ostao koliko vidim ispravan,a opet mozda i nije. Zasto?
Na njemu su podaci i dvije particije. Znam jer sam ja na tom računalu postavljao OS. I tako mi je frend jucer dao HDD da ga spojim kod sebe i spasim te neke podatke s diska. Spojim disk kao i tisuću puta do sada i upalim komp. Windowsi se podignu i sustav prepoznaje disk. U My Computer ga nema. U disk managementu unutar computer managementa vidim disk stvarne veličine od 70 i kusur GB al piše mi da je unallocated i da je online kao i moj disk s kojega sad pišem... 1000% sam siguran da su tu bile dvije particije. Na jednoj OS a na drugoj muzika,slike i dokumenti. Sad je sve nedostupno i ne mogu do podataka. Koliko vidim,mogu ga formatirat iako nisam pokušavao... Šta sad?
-
Probao si dodijeliti slovo particijama?
-
Piše da je samo jedna od 74 i nesto sitno gb a disk je od 80. Slova nisam pokusavao dodjelit,a koliko vidim i ne moze se... Sad se igram s jednim programcicem. Zove se Getdataback for NTFS i cujem po forumima da provjereno radi. Nasao je jednu particiju a ne dvije. E sad,jel se ja slabo sjećam ili sam ipak stavio samo jednu particiju,ne znam... Sad on krčka pa cu vidjet... :dunno:
-
Probaj napraviti partition recovery. Npr sa EASEUS Partition Masterom
-
promjeni slovo na kojem ti je trenutno particija koja se ne vidi.
-
Ne vidi se particija ljudi moji. Sad ga recover my files rikta. Našao sam particije a brzo će i podaci. Neću se igrat ni sa slovima ni sa ničim dok ne pokušam ovo da ne ostanem i bez ovoga sta imam... Thx anyway! ;)
-
Ne da mi da mijenjam slova. Ovaj recover my files se je naradio ko budala i kad sam mislio da sam sve spasio,odem na prijenosni hdd u folder gdje sam unaprijed odredio da se podaci spase,vidim sve na broju,al sve je po 500-injak kb tesko i nista ne otvara... WTF??
-
Zaboravi, traži drugu aplikaciju. Probaj Recuva, u većini slučajeva me ta spasila tako da nju najčešće koristim, a povremeno upogonim Easy Recovery i Get Data Back... Međutim, ako se radi o nekim vrlo važnim podacima, bolje disk predaj firmi koja se profesionalno bavi recoveryem.
-
Ja se profesionalno bavim time. ;D
Danas sam skinuo taj Getdataback for NTFS al nije bio registriran pa mi je lijepo rekao kad je sve našao da ga moram kupit. Sad kad sam ga kupio,sve mi spašava. Ja prezadovoljan,program je moćan do bola. ;)