iTarifa & produljenje ugovora - nejasnoće
Prvo disclaimer: ima slična rasprava na jednom drugom forumu, al postam i ovdje da ljudi vide & razmisle...
Ukratko, uz ugovor na 24 mjeseca i iPhone3, 6 mjeseci pred istek smije se produžiti ugovor, na još 24 mjeseca, te uzeti novi iPhone4. Sve štima. Promjena tarife na nižu je moguća JEDNOM za trajanja ugovora, i to štima. Prema gore mijenjaj koliko hoćeš i kad hoćeš, no na dolje samo jednom za trajanja ugovora, i to nakon 4 podmirena računa. Zasad jasno.
E sad... prođe 18 mjeseci, produžiš ugovor, te uzmeš novi iPhone s tarifom i300, računajući da ćeš nakon 4 mjeseca preći opet na i150. No, navodno, T-mobile veli NE. T-mobile veli da moraš čekat da istekne stari ugovor, dakle 6 mjeseci, pa onda tek platit 4 rate i tek onda skinut tarifu. Ergo, za 10 mjeseci. No, istovremeno, od prvog dana idućeg mjeseca krene ti nova tarifa.
A meni sad nije jasno, jer je to po meni dvostruko tumačenje iste stvari. Ne može mi reći "nema promjene nakon 4 mjeseca jer moraš odraditi stari ugovor" i istovremeno mi reći "ali plaćaš odmah po novom ugovoru". To ne ide. Ili jedno, ili drugo. Ne može mi jedan te isti ugovor tumačit dvostruko.
Dajte mi objasnite da li griješim ili što je u pitanju?