-
Wlan Nadzor/Info
Pozdrav za ekipu...
situacija je sljedeca: namjestio sam wlan kod kuce (imam obicni adsl modem, i jos jedan modem to jeste acces point sa antenom, sve radi za pet) wlan imam i moj signal se moze uhvatiti do pred moju zgradu. nekada mi je net dosta spor, pa mislim da mi se jos neko spaja iako samo ja znam usnm i pwd.
ono sto meni treba je neki jednostavan program/alat koji ce mi pokazivati koliko uredjaja je spojeno na tu moju konekciju i opcionalno koliki protok podataka koji pravi. hvala
-
... - usnm i pwd - pa ovo nema veze sa zaštitom interneta ...jesi uključio kakvu zaštitu - WEP; WPA ...
-
ukljucena je zastita, to na stranu, postoji li program kojim mogu gledati sa svog racunala (na koji je spojena ova oprema modem i ovo cudo sa antenom) ko se spaja na moj wireless...
-
Otvoriš GUI routera i pogledaš tamo, svaki router bi morao to imati, barem koje je adrese dodijelio putem DHCP-a...
-
aham, to ono kad u browseru pritisnem 1, pa ona stranica sto ju otvorim, ok sad sam skuzio da mi tu pokazuje ko je u tom trenutku konektovan na moj net. nea nikakav history ovde, a ni opcije da diskonektujem nekoga ko se prikaci...
-
Uključi si WPA ili WPA2 AES zaštitu, stavi neki duži key i to je to.
-
ukljuceno je to i po defaultu, ali evo sada sam i key promijenio. hvala na infu, ako neko ima neki program za kontrolisanje mreze, nek postavi.
-
Ima masu besplatnih network monitora na netu. Velika većina njih izlistava računala spojena na mrežu pod uvjetom da su ta računala i spojena,žičnim ili pak bežičnim putem.
Ja u svojoj sobi imam dva računala spojena žično putem LAN kabela i u prizemlju u bratovoj sobi je bratov laptop koji se spaja bežičnim putem na WLAN mrežu. U susjedstvu nemam "hakera" pa je 128-bina WEP zaštita dostatna. Također,ponekad susjedu (frendu) posudim pass da se spoji jer nema net i tu je par dana u godini.
Uglavnom,da ne brusim puno,ime program ne znam jer ga trenutno nemam zbog friških Windowsa,al sve u svemu,s tim programom sam "vidio" dva svoja računala kao i bratov i frendov laptop. Imao sam i slikovni opis koliko su i kad "vukli" resursa s mreže i sl...
Malo progooglaj i skini par programčića. Mislim da se je zvao Total network monitor ili nekaj sličnoga... :wave: