-
ASUS F3M ne nalazi WLAN
Dakle ovako:
Laptop ima Atheros WLAN karticu i uredno je instalirana,al đaba kad neće da nađe bežičnu mrežu na 20cm od antene mog rutera. Igrao sam se sa svim mogucim driverima,postavkama ali nula bodova. Ima li neko alternativno riješenje ili da batalim? Prije godinu dana sam s istim driverima instalirao i štimalo je sve a sad neće,tj kolegici je odjednom prestalo radit...
-
Hardware switch je uključen? Pogledaj funkcijske tipke, trebalo bi biti FN+F2 kombinacija. Ako to ne reagira, onda instaliraj Asusov utility koji upravlja tim HID tipkama i općenito bežičnim mrežama...
-
Wireless console utility, bez njega funkcijske tipke ne rade. Možeš i pješice provjeriti: device manager, properties od kartice, advanced, Enable/Disable radio, stavi na enabled.
-
Funkcijske tipke rade (fn+F2) i Izleti mi prozorčić s porukom Wireless LAN ON ---> ON i OFF kad isključim.
KAd odem na advanced od WLAN kartice,taj radio nemam u prozoru između ostalih property stvarčica... :dunno:
EDIT: S driverima za WLAN karticu doso je i wireless manager koji se opcijski instalira. Prvi put ga nisam instalirao jer sam kontao s WZC-om radit al kako ne radi,instalirao sam taj Asusuov manager i on je također ćorak. :(
EDIT 2: Ja bih se sad upucao ili bih ga skršio preko koljena. Smeće jedno ima maleni prekidač ispod touchpada kao i neki drugi laptopi,ali čim ga imam u device manageru i uredno skenira/traži bežične mreže kontam da prekidač ne postoji,jer da postoji i da je u OFF položaju,ne bih tu nesretnu WLAN karticu niti imao u device manageru. Evo sad kad sam ju postavio na ON sad sve radi. Sad dal da me bude sram nakon skoro 10 godina ovog posla ili sta? ;D
-
Nisu svi prekidači isti, tj. ne rade na isti način. Neki totalno isključe WLAN karticu (kao recimo HP), a neki praktički onemoguće samo antenu dok kartica i dalje postoji u sustavu.
-
I ja sam se nadao da su svi prekidači isti i da ugase karticu skroz pa prekidač nisam ni tražio. A nek ga voda nosi sad... :D
Hvala svejedno! :beer:
:tclosed: