-
[E51] zamijene baterije
Imam staru E51, vec je svasta prosla i mislim ju obnovit. Zvucnik za pricanje jako krci i tih je, zvucnik vanjski nije kao sto je novi, maska je pukla i mislim si narucit neke dijelove sa eBaya.
Baterija koja je bila u njemu, kada ju se napuni mogla je drzati 12 sati u standbyu iliti sat vremena prckanja. Odlucim stavit drugu bateriju da vidim koji je uzrok, a ni onda nije bas nesto se pokazala, evo traje 24 sata, vecinom standby, mozda jako sitno koristenja, oslo je pola baterije. (obadvije baterije su dosta stare).
E sad me zanima, jel greska moze biti samo u bateriji ili je moguca jos neka greska na njegovoj maticnoj/sustavu, cemu vec? Neda mi se narucit "citav" mobitel i da mi na kraju baterija traje pola dana.
Hvala,
LP
EDIT: Evo crkla i ta baterija nakon 36 sati nikakvog rada.
-
Instaliraj si Nokia Energy Profiler i brzo ces dobiti odgovor na pitanje radi li se samo o losoj bateriji ili mob trosi puno vise nego sto bi trebao. Pogledaj snagu u standbyu. Trebala bi biti oko 0.2W sa upaljenim backlightom. Ako je znacajno vise od toga onda ti vjerojatno neki pozadinski proces zdere bateriju. Napuni bateriju, skini mob sa punjaca i pokreni Energy Profiler te ga ostavi upaljenog dok ti ne crkne baterija. Dok se baterija prazni (mobitel za to vrijeme mozes normalno koristiti) sa tipkom 6 u E.P. dobijes koliko je do sada potroseno energije u mAh. Kada ti baterija bude pri kraju pogledaj tu vrijednost i znati ces koliki je stvarni kapacitet baterije. Nova bi trebala biti malo iznad 1000mAh pa usporedi.
-
vec je rijesio
na drugom telefonu je probao bateriju i ona normalno radi
znaci nesto mu je do telefona....
-
Ako nisi siguran da greska nije u softwareu (recimo, napravio si hard reset i i dalje isto) onda je greska gotovo sigurno u softwareu. Imas neki pozadinski proces koji stalno opterecuje procesor i zdere bateriju. Ako imas jbak taskman, provjeri skrivene programe i vidi jel pomaze ako nekog od njih ubijes (provjeris odmah sa E.P.).