Dakle, postoji li kakav program ili procedura? zadnji put sam to radio za Magiciana prije ohoho godina i fino sam pokrenuo nesto, unlockao i mirna bosna...
a sad nikako da nadjem nesto na netu... a mozda i nema...
hvala
Printable View
Dakle, postoji li kakav program ili procedura? zadnji put sam to radio za Magiciana prije ohoho godina i fino sam pokrenuo nesto, unlockao i mirna bosna...
a sad nikako da nadjem nesto na netu... a mozda i nema...
hvala
Oprosti na offu, gdje si uzeo desire da je lockan? Tnx.
dobicu ga od frenda, al mi je on nedostupan do kraja tjedna da ga pitam o locku pa bi se htio ovako informirat da budem ziher sta me ceka. jer nisam ziher otkud ga je on uzeo, brijem da je od nekog operatera u RH.
vip po novome loc-a
sad sam dobio mail od njih i traze *ebeno bezobraznih 488 kn za unlock.
EDIT:
ja sam trenutno na Tele2... postoji li kakva mogucnost da se zaobidje unlock s nekakvim transferom broja na drugu mrezu? kako bi to funkcioniralo?
jedino ako tele2 broj prebaciš na vip
pa uzmi desire u tele2
Evo, danas sam dobio iz Vip-a Desire i koliko znam- lockan je.
Ovo mi je prvi put da sam na Androidu i nemam blage veze ni o čemu. Stoga, ako može mala pomoć- je li ga moguće kod kuće unlockati ili moram ići serviseru da to obavi?
Probaj www.unlock-now.com
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
pretpostavljam da se sa tim kodovima kupljenim na tim sajtovima gubi jamstvo....
Jel mi mozda sigurnija opcija neki od onih turbo sim ili kaj vec adaptera? pod uvjetom da eto ne spremam nikakve brojeve na karticu (to sam vidio da je problem s tim adapterima)... samo hocu da mi sve ostalo radi kako treba, dakle pozivi, poruke, 3G i ostalo....
Navodno da turbo-sim nema nikakvih problema na Desireu.
Baš ću je danas naručiti pa javim.
imam doma još neke universal sim-e, pa možemo probati dali radi, pošto je moj otključan
Stigao Turbo Sim... radi...
80kn sa poštarinom.
Jedino imam sad problema sa APN-om
Da sumiram:
HTC Desire, novi (sa SLCD-om) lockan na VIP. Od HTCCODE-a nisam dobio još nikakav odgovor. A skeptičan sam i prema drugim takvim stranicama.
Kupio Turbo Sim (ili Smart Sim) za cca 80kn sa poštarinom.
T-mobile proradio, ali nastali problemi sljedeći:
Čim ukucam APN postavke kao što imam na drugom Android telefonu, postavke se automatski brišu. (Čim ukucam MCC 219).
Tako da samo treba pod APN ukucati web.htgprs i sve ostaviti kako je.
I upaliti data roaming. Obzirom da je lockan na VIP, stalno prikazuje da je u roamingu. Tako da dok imate karticu operatera na čijoj ste mreži, internet radi bez problema.
Za MMS nisam još uspio.
Dakle, probao sam preko ove stranice. Uplatio sam 17.5 eura preko paypal-a, poslao im IMEI broj i operatera na kojeg mi je mobitel lockan (vip).
Za desetak minuta mi je stigao mail s ovakvim sadržajem:
Dobio sam povrat novca koji je odmah preko paypala vraćen na račun, no i link na njihovu "vip" stranicu gdje im je kao veća baza IMEI brojeva. Naravno, tu cijena unlocka skače na 35 eura.= Citat =:
Unfortunately your unlock code could not be calculated, we apologize for this inconvenience.
You can still unlock your phone using VIP Service:
http://htc.unlock-now.com/sim-unlock...e-Unlock-Code/
Pitanje- je li riječ o prevarantima ili da pokušam još jednom ovu skuplju varijantu? Jer da su prevaranti, ne bih dobio refound love, no to također može biti navlakuša za sve koji budu tražili unlock code.. Kao, "tu ga nemamo, no za veću lovu vam ga nađemo". ;D
IMHO, da su bas prevaranti, poslali bi ti neki bezveze kod, ne bi ti vratili pare.
Ne znam, tesko je reci... Tvoje pare, tvoja odluka. No svakako javi jel uspjelo. :)
Ne vidim razlog da se ne smije. Nije nelegalna stvar. Samo odeš na njuškalo i tražiš Turbo Sim.
Ja sam uzeo ovu: link
Došlo mi je drugi dan.
BTW, danas su mi se javili iz HTCCODE-a, te su rekli da trenutno nisu u mogućnosti unlockati Desire na VIP-u, ali da se čeka neki cable unlock te da ih pratim...
e fala ti puno kefa, i jos samo da pitam dal ces ti ipak sad ic otkljucat mobitel ili ces ga koristit ovako sa ovim turbo simom??
Ostat će ovako za sad.. Kad izađe neki kod za otključavanje onda ću.
Sve radi savršeno dobro. Jedino mi na ikoni od signala stalno stoji "R" za roaming.
Jedino što mi ne rade MMS, ali ionako ih ne koristim...