evo naisao sam na jedan clanak.. :
http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-b...-with-android/
pa me zanima vase misljenje i kako vi postupate.
Hvala
Printable View
evo naisao sam na jedan clanak.. :
http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-b...-with-android/
pa me zanima vase misljenje i kako vi postupate.
Hvala
Koristim ih stalno i ne planiram prestat. Koristim Advanced Task Manager, Advanced Task Killer i System Panel. S tim da mi prve dvije su kao widget na screenu(pritisak i pogase). System Panel koristim rjeđe, njega za one aplikacije koje ostanu u backgroundu il idi već i ovi ih ne mogu ugasit.
Normalno da mi je bolje imat oslobođenu memoriju a ne dvadeset i više procesa u pozadini kako spominje autor članka. Izgleda je da neki opaki protivnik task managera.
Koristim Process Manager i imam ga kao widget, i stalno stišćem po onoj mrtvačkoj glavi da ubijam aplikacije.
Zanimljiv članak, ali ja i dalje ostajem pri ovim task kilerima ;)
Ne koristim task managere jer Android dobro odrađuje multitasking, a također mi se sviđa taj oblik hibernacije aplikacija. U početku sam pratio stanje memorije i ubijao aplikacije da vidim traje li baterija možda dulje - uglavnom meni ne traje. Nisam primjetio sporost sustava ni kada ima 40ak MB free pa ono... A za uzvrat mi se aplikacije instantno otvaraju.
Naravno, task killer je dobrodošao kada se neka aplikacija zblesira. Samo zato ga i imam :)
Isprva sam redovito gasio aplikacije, dijelom zbog navike sa Symbiana, no malo citajuci po netu mahom blogove i forume developera, te dijelom i zbog vlastite flegmaticnosti spram brige o telefonu, odlucio sam prepustititi sve sustavu. I sad sam zadovoljniji radom telefona, a i bat traje duze, vjerojatno jer CPU vrti manje ciklusa, posto ne dize apl. iz "nule", vec iz memorije. Za krajnju nuzdu imam adv.task killer, zlu ne trebalo.
samo kod restartanja. tu se onda diže masa toga što neću ni koristiti pa ih odmah ubijem. kasnije rijetko, a navodno da 2.1 i noviji imaju bolji memorijski menadžment pa više to ni ne treba. kao i AutoKiller
Koristim 'Task Manager' (Adao Team) koji ne gasi sistemske aplikacije, budilicu i sl. a na ignore sam stavio sve aplikacije koje android system odnosno htc sense automatski reboota da izbjegnem još veću potrošnju baterije. Presudna stvar zbog koje koristim baš ovaj task killer je mogućnost određivanja vremenskog delaya nakon kojeg Task Manager automatski gasi aplikacije koje nisu na ignoreu i nisu sistemske nakon šta ekran ode u sleep mode.
Isto tako, postoji razlika između aplikacija koje su aktivne u pozadini i onih keširanih (cached). Keširane samo zauzimaju memoriju, dok aktivne ipak troše bateriju.