-
Probijanje zvucnog zida
http://www.vecernji.hr/zagreb/morh-p...-clanak-170707
dakle, iz clanka se vidi da se probijanje desilo na 13000 metara. moj muz kaze da to nije moguce, jer je gledao na mythbustersima (da, oke, znam, nije neki relevantni dokumentarac) da se probijanje zvucnog zida na 11000 metara visine nije gotovo niti culo.
e, sad, zanima me, jel netko od vas upucen u takve stvari? jel moguce da su oni bili na toj visini a mi zaista culi tako snaznu detonaciju? ili nam seru?
inace, ja sam u to doba bila na poslu.. zasrala sam se k'o grlica, kompletna juzna strana vrtica nam je u staklenim stjenama, sve se treslo.. ne znas sto se dogadja, ne znas kako postupiti, sto napraviti s djecom :(
nije mi jasno koji maloumnik je naredio probijanje zvucnog zida nad fakin Zagrebom :angry:
ili nam samo seru i mazu oci, tko zna sto im se tocno desilo s tim ofucanim migom! katastrofa!
-
kazu da su se 2 'eksplozije' dogodile u manje u 30 sec...
Inace se sjecam da kada su se takve vojne vjezbe dogadjale da se upozorilo na to.. Recimo kada su to radili nad goricom sto je i uobicajeno mjesto za takve vjezbe...
-
Pa dobro, mythbustersi su malo konfuzni, ni oni nekad ne znaju sta su dokazali. Ja mislim da je moguce, sa aspekta fizike bi trebalo da je moguce. A takodjer, mythbustersi me nekad iznenade nekim svojim glupostima tako da im tesko mogu vjerovati. A ni novine i portali nisu nista bolji :)
-
Da su probili zvucni zid iznad Zagreba i na toj visini, vi ga uopce ne biste culi. Fizika lijepo opisuje kako se zvuk pri toj pojavi siri. E sad ili su novinari neskolovani ili vas vojska laze s tocnom lokacijom probijanja zida.
-
Ja samo znam da su na (otvorenom) radiju to jutro najavili letove od Osijeka do Zagreba i mogućnost probijanja zvučnog zida. Ja ništa čuo nisam.
-
...ccc - o cemu vi raspravljate - pa evo konkretno ja sam jutros probio dva puta zvucni zid - prvi put kad sam trcao na WC, drugi puta kad sam sjeo na skoljku - i da nisam najavio to pa je susjeda ispod mene ulozila sluzbeni prosvjed.
Sutra se sastaje kucni odbor suvlasnika zgrade kako bi mi udjelili sluzbeni ukor... :P