Motorola milestone - Ekran i sve o njemu
Dakle, puno je bilo polemika kakav je ekran, govorilo se da se ne može ogrebati ničime... E pa eto, ja sam pokušao i uspio iz prve :D
No dobro, nije sad to toliko strašno. No dolazimo do pitanja... Kako ga ispolirati? zna li netko možda točno od kakvog je materijala i da li je na bazi plastike ili baš staklo?
Jer, ako je na bazi plastike, onda se ne bi smio polirati sa sredstvima za staklo, nego isključivo sa sredstvima za plastiku, jer bi se moglo napraviti sranje ako se ispolira sa krivim sredstvom.
Inače, opće je poznato da displex ispravlja sitne ogrebotine kod mobitela i uređaja koji imaju staklo na bazi plastike. no ne funkcionira na pravom staklu.
a što se tiče pravog stakla, načuo sam da se za poliranje stakla koristi Acepol F 140. U opisu mu stoji ovako: sredstvo na bazi cerijevog oksida za poliranje uskih fazeta, ručno poliranje i čišćenje površina stakla
sada, ajmo malo razložiti koji je sastav tog stakla, kakvo je i sa kojim bi se sredstvom mogle ispolirati ogrebotine.
Inače, u najgorem slučaju, staklo, skupa sa interaktivnim touch tipkama se može naći na ebayu za nekih 300 kuna, što i nije tako strašno ako se napravi totalna pizdarija.
no eto, od sada svima. koristite screen protector na milestoneu, nije otporan na grebanje!