ovako, u 12.mj sam potpisla ugovor na 2god sa tmobileom, itarifa 150 i kupljen iphone...
mene sada zanima, mogu li ja izabrati nekakvu drugu tarifu?dakle, da se maknem sa itarife?
i da li se promijena placa?i ako da, koliko :)
puno hvala :)
Printable View
ovako, u 12.mj sam potpisla ugovor na 2god sa tmobileom, itarifa 150 i kupljen iphone...
mene sada zanima, mogu li ja izabrati nekakvu drugu tarifu?dakle, da se maknem sa itarife?
i da li se promijena placa?i ako da, koliko :)
puno hvala :)
Znači da si pod ugovorom još pet mjeseci ili...? Uglavnom, za vrijeme trajanja ugovora, tarifu možeš promijeniti (u neku izvan iTarife) jedino šest mjeseci prije isteka istog. U tom slučaju se ugovor produžava za željeno razdoblje (12 ili 24 mjeseca). Ako nisi pod ugovorom, možeš kad hoćeš. Promjena se ne plaća, ali mislim da ima neko ograničenje tipa dva puta u godini ili nešto slično, nisam siguran.
BTW, kako si zadovoljna tom tarifom? Nedavno sam je i sebi uzeo i zasad nije loše.
ma neeeeee...jos godinu i 5mj...
pa razlog promijene tarife bi bio taj sto nisam zadovoljna trenutnom :D hehehe
uzela sam prvo bila i300, jer je bilo 6mj u pola cijene...i s njom sam bila super zadovoljna...nikad nisam iskoristila sve minute, poruke, promet i to...i mislila sam da ce bit super kad predem na i150, jer sam uvijek bila potrosila cca 100tinjak minuta...
e pa nije bas tako...jucer je bio 13. i ja sam potrosila sve minute u paketu..razlog tomu je sto imam puno razgovora do minute trajanja, a obr.jed.za 1.min je 60sek, kasnije 15...
zadnji racun koji mi je dosao je bio 220kn, sto je prakticki duplo vise nego sto sam trosila na vipu (na cijoj sam pretplati bila 4god...)...tako da nisam zadovoljna niti malo...
mozda bi mi odgovaralo da se prebacim na i300 opet, ali to znaci da cu placati trostruko vise nego na vipu...
jedino mi je dobro sto je internet paket odlican, 1gb prometa mi je sasvim dovoljno i za surfanje i za skidanje, i skoro ga uvijek potrosim...
naplata poziva izvan paketa je skoro 2kn (prva minuta, 2. je 1,49 - tak nest...)...
poruke uglavnom ni ne saljem pa ih tu ni ne spominjem...
eto, ukratko...ovisno o paketu koji si uzeo, mozda ti bude dobar...ovaj i150 je sr*** veliko...radije bih da se prebacim na neku manju pretplatu ili nesto, pa da si dodatnim uslugama priustim razgovore, poruke ili internet...
Imam iTarifu 150 i meni je OK jer ne razgovaram puno na tom broju. Na VIP-u mjesečno imam 60 min besplatno tako da na T-Mobileu nikad ne potrošim preko 100 minuta. Kad iskoristiš besplatne minute, kasnije je i prva i svaka sljedeća 1.49 kn jer nema aktivacije poziva.
tocno :D ne naplacuje se ja sam onda nesto krivo valjda procitala... :D ali opet je to i dalje puno previse, barem meni...
ja prvenstveno koristim tmobile za zvanje i to, ali vidim da cu morati to promijeniti :D odnosno poceti koristiti tomato broj gdje nemam niti upostave poziva niti nista...a mjesecno dobivam 50 min i 50 poruka...
kad si na iTarifi, NIJE moguce se prebacivati na drugu tarifu!!
iskljucivo mozes biti na iTarifi (većoj ili nizoj)
To je BESPLATNo, prebacivanje, nazovi sluzbu i onda ce ti ta pretplata ici od 1.dana u sljedecem mjesecu
Daj se prvo raspitaj o tome, već sam dva broja prebacio s iTarife u drugu tarifu.
domy, jesi bio vezan ugovorom??
ja bih se prebacila na neku drugu tarifu, ova mi ispada preskupa....
uzela sam tu tarifu uz kupnju iphonea...to je bilo u 12.mj 2009., i ugovor je na 2god
Na jednom broju da, na drugom ne. Ako imaš ugovor, napraviš kako sam gore rekao. Meni je iTarifa dosta dobra, ali ću iza 01.01.2011. vjerojatno uzeti Mrak + w'n'w jer mi 1 GB nije potreban baš svaki mjesec...
sto se tice iPhone tarifa, od 1.6. je pravilo ako si uzeo iPhone + iPhone tarifu nemozes kroz cijelo trajanje ugovora promjenit tarifu, tj mozes samo na visu ili nizu iPhone tarifu kao sto je vec netko gore napisao.
ali ako niste uzeli iPhone , mozete se prebacit na bilo koju drugu tarifu (sukladno pravilima).
pa napisala sam da se moze spustiti (nakon 4 placena racuna) ali nemozes sa iPhone tarife prijeci na npr tarifu za sve, ako si pri potpisivanju uzeo iPhone.
Ok, moja greska. Cijeli prosli tjedan sam citao o tome i zvao SZK :)
bez obzira kad si uzela, i tebe kaci.. znaci ti mozes samo setati na nizu ili visu (i75, i300)..
jedino kad ces produljivat ces moci na neku drugu tarifu otici...(tsz 60,160, 200,...)
kaj ima itarifa i75???
Idi pa vidi http://www.t-mobile.hr/2/20-10-07-00-00.asp
Ima!
Ima od nedavno, ali meni je bezveze...
bila bi idealna da ima recimo 512mb prometa...odmah bih presla...125 mi je puno premalo...
Moja teta uzela blackberry sa i75, ma kolko sam skuzio, za 2-3 dana ode 25 MB... Tak da, za poslovne, nikako, premalo..
@tutlek nemožeš se prebaciti na i75 svakako jer tokom ugovora možeš samo jednom ići na tarifu neposredno niže vrijednosti, a to si već iskoristila koliko sam shvatio (sa i300 na i150). Dakle sada tokom ugovora možeš samo na tarifu iste vrijednosti ili veće, ali nije uvjetovano da budeš na iTarifi. recimo, da je moj slučaj poprilično sličan tvom i jedna od tarifa na koju se mogu prebaciti je Tarifa za sve (ali samo 160, 200 i 500) dok mi Tarifa za sve 60 nije dostupna.
dok recimo uspredno sa vipom, možeš ići koliko god hoćeš razreda dolje ali promjenu za svaki razred plaćaš 99/199kn ovisno o tarifi u kojoj se nalaziš i na koju prelaziš
Ova iTarifa je totalno loša ako zelis puno zvati i pisati poruke + ako si uzeo iPhone kod potpisivanja iste a nisi njome zadovoljan sto znaci da mozes samo jednom u nizu a nikako prebacivanje u neku drugu tarifu..
Konkretno, i150 ti za 150 kn nudi 150 ''besplatnih'' minuta i 50 poruka koje potrosis za manje od 15 dana a nakon toga sve sto potrosis dodaje se iznosu od 150 kn sto je fakat bezobrazno...postoji opcija dugi razgovori ali ona krece tek kada iskoristite postojecu tarifu...
Ja sam se prosli mjesec prebacio na i150 i sljedeci mjesec bezim s nje jer mi uopce nije isplativa a ovih 1GB prometa ne mozes potrositi da ne znam kaj radis na telefonu..
Vjeruj mi, ima ljudi kojima ni 5gb na mobu nije dovoljno... O ukusima se ne raspravlja ;)
Nismo svi isti... Meni je ta iTarifa solidna, neću reći odlična, ali nije ni loša. Budući da mi je 50% razgovora u trajanju do jedne minute, a ostatak u prosjeku 2-3 minute, rijetko kad potrošim više od 100 minuta. Isto tako, mobilni internet mi treba svaki dan i potrošim barem 250-300 MB mjesečno, a nerijetko se približnim i 1 GB. Poruke me uopće ne interesiraju jer ih mrzim pisati pa ni njih nisam nikad iskoristio preko 20 (u 9. mjesecu nisam poslao nijednu). Vrijedi napomenuti da su pozivi prema svim mrežama 20 lipa i iz tog razloga je tarifa odlična upravo za kratke razgovore, opet prema svim mrežama.
Već sam nekoliko puta uspoređivao tarife kod svih operatera i jednostavno je ova tarifa najoptimalnija za mene jer nitko ne nudi ovoliko internet prometa pored govorne usluge, a mislim da je i uspostava poziva od 20 lipa među najjeftinijima. Tele2 je prije imao Knock-out Surf tarifu koja je bila odlična, šteta što su je ugasili, i prešao bih na nju da s Tele2 nisam imao nekih problema u prošlosti... Sve ovo poslije je trash. Uskoro mi ističe ugovor pa prelazim na Mrak + w'n'w što je u nečemu skuplje, u nečemu jeftinije, ali mi se u konačnici više isplati od iTarife, u prosjeku za 50-70 kn. Kad pređem, mislim da ću i ostati na njoj jer opet ne vidim nikoga da nudi nešto povoljnije.
Tarifa se mora izračunati prema uslugama koje koristiš i bez toga nema ništa. I ja bih uzeo novi uređaj uz neku drugu tarifu gdje će me ispasti jeftiniji, ali poslije će mi biti žao jer mi ta tarifa ne odgovara. Što mi onda vrijedi to što ću malo uštediti na cijeni uređaja, a puno više izgubiti kasnije na korištenju te tarife? Ništa... Danas većina ljudi upravo to radi, samo da se pohvali kako je jeftino kupio ajFon...
Mrak tarifa je za one koji jako puno pricaju navecer, jel su onda pozivi besplatni, a ovaj W'n'W kaj dobis od 25 mb ti nije Bog zna što... Ajd ak ces si akttivirat W'n'W L, ili XL, onda je vec bolje, ali istina, mrak tarifa je prilicno jeftina :D