Milestone - stvari koje me živciraju
Kao ponosni vlasnik nove VIP Milestone (FW nadograđen na 2.36, rootan), već u prvim danima kao dugogodišnji WM-fan vrijedno sastavljam svoju listu stvari koje ne rade (ili kako treba ili kako sam zamislio), možda se neke mogu ispraviti aplikacijama, widgetima ili drugim zahvatima, ako je tako, bio bih zahvalan na svakom savjetu:
- očajna Exchange podrška I - kalendar - zaobilazno sinkroniziram kalendar iz Outlooka preko Google Calendar Sync u Google Calendar, pa na telefon, ali nije push, ne pojavljuje se sve niti na netu niti na telefonu;
- očajna Exchange podrška II - Sent Items - nisam našao opciju kako imati Sent Items sinkronizirane na istih X dana kao i Inbox;
- očajna Exchange podrška III - Kontakti - prikazuju se po nekoj svojoj logici (Ime Prezime), nema mogućnosti prikaza po firmama, prezimenu itd. + čudno tretiranje broja za slanje SMS-a, pogotovo kada isti kontakt šalje/prima na više brojeva;
- email potpisa nema :crazy:
- nema mogućnosti pretraživanja poruka;
- market koji ne prikazuje hrpu aplikacija (tj. iako nađem aplikaciju u AppBrain, ne da otvoriti stranice marketa, jer valjda nije za moje tržište..tako ne mogu dobiti SoundHound full verziju npr. već samo osuđen na free Shazam, čak i ako želim platiti);
- opcije zvonjenja/obavijesti generalno su loše (nema opcija prvo vibracija, postepenog poglašnjavanja itd.);
- browser je blesav, npr. ne da zoomirati dok sve ne učita,
- data veza - nije kao na normalnim telefonima, on hook dok se ne pozove veza, pa se sam spoji, već je ili spojen cijelo vrijeme (!) ili moraš widgetom disableati data vezu ako želiš bateriju koja traje preko tri sata, ali onda moraš ručno spajati svaki put kada trebaš net;
- market je priča za sebe, hrpa aplikacija nije testirana pa je bugovita, aplikacije rade pa prestanu raditi (NYTimes), pa ćak i nestanu sa spiska aplikacija,
..to bi bilo sve za sada, listu ću nadopunjavati kako se upoznajem sa telefonom i OS-om