Da li je netko kupio ili barem isprobao veću micro SD karticu? Kad se stave sve mape, nešto glazbe i videa ovih 4GB postane tijesno.
Ima li veća kartica i veću potrošnju, odnosno hoće li smanjiti trajanje baterije?
Printable View
Da li je netko kupio ili barem isprobao veću micro SD karticu? Kad se stave sve mape, nešto glazbe i videa ovih 4GB postane tijesno.
Ima li veća kartica i veću potrošnju, odnosno hoće li smanjiti trajanje baterije?
ja sam ubacio micro SD kartic od 8GB , class 6
nisam primjetio razliku u odnosu na 4gb karticu (koja se dobije sa uređajem), što se potrošnje baterije tiče...
također, nisam primjetio nikakvu ni razliku u brzini...
Hvala na odgovoru, pogotovo jer je off topic. Možda sam trebao otvoriti novu temu?
Koju si konkretno karticu stavio, kojeg proizvođača i gdje si kupio? Razmišljam ubosti 8 ili 16GB.
Transcend microSD
kupio sam ju u Protis-u
ja sam isto razmišljao o 16GB, ali mi je i ova od 8GB za sad sasvim dovoljna...
Ima li veze klasa? Znam da je to oznaka za brzinu ali koliko je to Desireu bitno? Ove od 16GB su obično class 2 ili 4.
Minimum write speeds based on "the best fragmented state where no memory unit is occupied":
Class 2: 16 Mbit/s (2 MB/s)
Class 4: 32 Mbit/s (4 MB/s)
Class 6: 48 Mbit/s (6 MB/s)
Class 10: 80 Mbit/s (10 MB/s)
Našao sam da sa uređajem dolazi class 2, evo i linka.
Navodno da se osjeti razlika između class 2 i 6 u froyou kada se koriste aplikacije koje su na kartici (neznam vrijedi li to i za eclair)
Ja koristim SanDisk 8GB class 6
ja ubacio Apacer class 4 16GB, radi bez problema :-)
Gdje si kupio tu od 16 GB? Koliko love?
Ja sam bio nabavio Kingston (ziher kineski) 16GB preko eBaya i reklamirao jer je imala problema sa pisanjem ako je spojena preko USB kabla na Herojcu. Tako da me sada zanima gdje kod nas ima za kupiti najpovoljnije neka 16 GB ali brand name.
Na Nabavi su sve oko 350 kn pa ako netko zna za povoljniju cijenu, nek javi.
ja sam svoju kupio u zg za 360 kn, nije mi se dalo čekati 1,5 mjesec da dođe iz Hong Konga ...
Ljudovi dajte da pitam, evo kupio sam Sandisk 8Gb, tutnem ju u Desire i nece mi upaliti, zasteka na boot screenu i tak u nedogled, imam doma jos jednu Nokia 2gb probam sa njom i ista stvar, radi samo sa ovom koju sam dobio sa njim, neka Samsungova 4gb class 2, ima tko kakvu ideju sta mu je ???
probaj sa hard resetom, vračanjem na početne postavke
Evo hard reset napravio i jedva je to proslo zapeko je na boot screenu i sa ovom Samsungovom i vamo tamo i nekako proradi ne znam sta mu je doslo, zvao sam na kraju onaj Customer service, javio se neki lik na engleskom pa smao malo procavrljali oko tih kombinacija tipki za ulazak u te menije nekakve i evo sad radi :hm:
što kažete na ovu?
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=300.900.146
Vidim opet se vraćamo na temu s memorijskim karticama.
I ja sam dobio 4GB uz Desire i to mi je premalo.
Naručio sam s Ebay-a 8GB class10 Kingmax s adapterom, sveukupno me izašlo čini mi se 125 kn.
Nema osjetne razlike između tih klasa, to je više manje sve isto, mob nešto brže recimo otvara slike u galeriji ali opet mi se čini da je to malo "presporo" za class10.
Prije ove kartice sam imao SanDisk 8GB class2 (koja mi je iznenada crkla) i mogu reći da je dosta spora naspram ove, znači ako kupujete uzimajte minimalno klasu 4 ili 6.
8GB mi je sad malo "pretijesno", pa razmišljam dali da uzmem 16GB class10.
Cemu class 10 kada i sam kazes da je razlika nikakva.
Po meni je to bezveze, radje bi investirao u class 6 od 16 GB..
Kingmax Class 10 ima jedne od najlošijih rezultata općenito među karticama, i konkretno su te kartice pušiona.
http://wiki.cyanogenmod.com/index.ph...CardSpeedTests
Jedan mali testić kartica, rezultati su vrlo zanimljivi. :) Možda nije zgorega napomenuti da klasa neke kartice kaže ispod koje brzine se ne smije ići, ali to ne sprečava da Class2 kartica ima brzinu zapisa kao Class6 ili čak više.
Evo ja baš čekam svoju 16 class 6, trebala bi valjda ovaj tjedan doći pa ću moći reći jel se primjeti kakva razlika između original i te nove ako bude radila :D
Kako saznati class micro sd kartice?
Piše ti na njoj broj 2,4,6 ili 10 koji se nalazi unutar slova C.
Pogledaj ovdje, na ovoj piše 4 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=300.900.146
Na class 2 nekada nije oznacena brzina..