Da li je netko iz Hrvatske prodavao aplikacije na Android Marketu?
Kako? Kako? :)
Ozbiljno, da li postoji neki način da se to napravi pošto je to za sada omogućeno samo iz nekolicine zemalja.
Printable View
Da li je netko iz Hrvatske prodavao aplikacije na Android Marketu?
Kako? Kako? :)
Ozbiljno, da li postoji neki način da se to napravi pošto je to za sada omogućeno samo iz nekolicine zemalja.
Bolje se prebaci na AppStore jer je potencijal 10 na 10-tu veći nego što je sad Market.
Uz sve to još i kupovina aplikacija je moguća samo nekim tržištima (HR nije među njima npr.).
Kupit ću ja Golfa! Kaže moj sused da je to najbolji auto. :)
@God's Servant: Mislim da to nije odgovor na moje pitanje.
Pa dobro ti je rekao.... AppStore ti ima podrsku u hrvatskoj. Jedina mogucnost je ja mislim "market enabler" s kojim vidis sve appsove i onda mozes kupovati preko kreditne kartice.... barem mislim da je tako
AppStore je za Android?
appstore je apple-ov dućan.
@blutut,
Covjek pita kako prodavati a ne kupovati aplikacije.
@lekma2,
Kako su ti vec rekli, AppStore je Appleov ducan za iPhone. Nema veze sa Androidom, prema tome ovdje je zapravo off-topic.
Nazalost, nisam dosad ni napravio Android aplikaciju, kamoli je prodavao, pa ti ne bih znao odgovoriti iz vlastitog iskustva, no pitao sam frenda i kaze da zasad najvjerojatnije moras imati bankovni racun ili u USA ili u UK... Mooozda je podrzana jos koja drzava, ali ne vjerujem da je HR medju njima. :-/
Znam da je AppStore Appleov ducan. Samo sam htio postaviti pitanje dečkima kako bi skužili da su na krivom putu i da su AppStore i AndroidMarket namjenjeni sasvim drugim platformama. Pa reko, budem i ja kupio iPhone :)
@ravilov: hvala. Tako sam i ja mislio, tj.pročitao...
tema je stara par mjeseci, ali reko da ne pravim novu pa cu pisati ovdje...
jel netko mozda u medjuvremenu pokusao otvoriti merchant account na android marketu preko nekoga izvana? od frenda sestra zivi u UK i pokusali bi otvoriti merchant account preko nje... da od eventualne prodaje njoj sjeda lova na racun tamo u UK....
e sad, ako je netko prolazio vec slicnu proceduru jel moze malo pojasniti postupak? zanima me najvise onaj dio oko placanja onih pocetnih 25$ za prijavu kao developer... ako ja to otvorim i platim ovako iz HR mogu li kasnije promjeniti drzavu (na UK) i i onda se prijaviti kao merchant za UK ili mi nece ni ponuditi da odaberem drzavu nego ce me jednostavno vezati za HR?
htjela bih sto vise toga sama napraviti da nju ne gnjavim s tim detaljima...
ako netko nesto zna, thx unaprijed...
Hajde geekovi, sta ste se odmah zblesirali cim cura (vidi prethodni post) nesto pita? ;)
Budite gentlemani i odgovorite dami...
a i mene zanima, eh... ;)
ne znaju svi sve ovdje na forumu. ;) Ja recimo oko banking accountinga vani ništa ne znam. Imala bi više sreće da je upitala to pitanje neku stručnu osobu koja je završila neku visoku ekonomiju ili marketing. I koja naravno zna kako funkcionira taj sistem vani.
Usput, kad nazoveš ljude ovdje geekom, nikad odgovor nećeš dobiti. To baš i nije naziv za ljude koji imaju svoj život i koji ne vise na forumu 24 sata.
pitala sam ovdje jer sam mislila da je to netko mozda vec prosao.. ono, mozda netko planira prodavati nesto na marketu..
a s osobama koje su zavrsile visoku ekonomiju ili marketing to bas i nema puno veze jer i da znaju kako sto funkcionira vani, tesko d aznaju kako android market funkcionira.. :)
no, u medjuvremenu sam vec rjesila pa nije bitno.. ;)