[HTC Legend] par početničkih pitanja
Pozdrav,
Friško sam kupio HTC Legend i kako mi je iskustvo sa Android OS-om friško, imam par pitanja za one koji se dobro snalaze. Odmah na početku da se ispričam ako je već negdje postavljeno, nisam vidio, pa me samo uputite...
Dakle, ugrađen GPS - radi preko Google Maps-a, a koliko znam za to je potrebno povezati mob. s netom, što naravno znači da se radi promet i troši lova. Ima li kakvo drugo riješenje? Dakle da se Legend poveže sa satelitima, a da su karte za navigaciju već upucane u telefon, tako da on niti ne traži spajanje na net i shodno tome ne radi promet? Ako da, kako do toga mogu doći?
Drugo, gdje mogu nabaviti neke besplatne aplikacije za taj telefon? Googlao sam ali bez sreće, odnosno upućivalo me je da se spojim na net s telefonom i tako skidam, a telefon (vjerojatno zato što smo u Hrvatskoj, jelte) ne želi na Android Market, pa ne mogu ni do njihovih besplatnih aplikacija.
Konkretno, instalirao bi si neki drugi Weather gadget, koji prikazuje i manje gradove u Hrvatskoj.
Treće, kada dodam sliku uz kontakt, prikaz je loš, odnosno kao da je mutna. U mob sam stavio slike za kontakte koje sam u PS-u smanjio na rez. 320x480 piksela, .jpeg format, dodao uz kontakt (odabrao dio slike koji želim da se prikazuje kada me kontakt zove), no rezolucija je loša, odnosno slika bude mutna, kao da je precesor ne može do kraja prikazati (ne znam kako bolje da objasnim, kao kad brzo listate na windowskima slike pa im treba sekunda da se u potpunosti krisatlno prikažu). Što da radim, u kojoj rezoluciji ili formatu da spremam te slike za kontakte?
Unaprijed hvala!