Na prvo citanje totalno komplicirano!
Kao da im je VIP pisao uvijete :D
I na zalost vidim da su i dalje na bonove skuplji od VIPa i t-mobile (30kn kod VIPa i 20kn kod t-mobile za 100Mb) a i koliko vidim ukidaju 1Mb=1kn i sada postaje 1Mb=5kn (100kB=0,5kn) :(
I nije definirano koliko vrijede (30 dana ili ...) ovi paketi od 10kn i 20kn za data promet na bonove?!?!?
Na pretplatu su ipak povoljniji od VIPa:
10kn= 50Mb (VIP 15kn)
25kn=200Mb (VIP 30kn)
50kn=500Mb (VIP 60kn)
Napisali su cijena se snižava. Je, kako da ne... Prvi put da prepaid ima dosta lošije uvjete od pretplatnika... Već dugo nije bilo ovakvog poskupljenja kod teleca... :angry:
EDIT:
Tek sad skužio da imaju i ovo 10kn za 20MB, i 20kn za 50MB. ok je to...
Meni kao pretplatniku ovo pojeftinjenje odgovara. Trenutno mi naplaćuju 1kn/1MB što je tooootalno previše.
Tako npr. 25 MB me koštalo 25 kn, a sad ću dobiti 200 MB za te iste novce. Nije loše ;)
@ ojpi
Mozda ce biti neki USSD kod tipa *10x# za vidjeti koliko ti je novaca/Mb ostalo.
najvjerojatnije će se provjeravati SMS porukom sadržaja MB na broj 880 (ili neki drugi?) kao i do sad. Tako je kod pretplatnika, neznam da li isto važi i za korisnike na bonove...
Koliko vidim na pretplati ostaje i dalje 1Mb=1kn, tako da ostajem na tome.
Ali obračunska jedinica 10kb umjesto 1kb je teži lopovluk, kak to nitko ne komentira.
Vidim da je Tele2 pokupio par "dobrih" osobina od nasih operatora:
1. "Promotivna akcija" --> reklo bi se da je povoljnije i ostavlja nam prostor da razmisljamo sto nas ceka nakon toga :D
2. Obracunska jedinica --> nazalost prelaze na 10 kB sto je jako lose :( to je po meni bila jedina fer obracunska jedinica kod svih mobilnih operatora. Sve mi se cini da ce izmisliti neku naknadu za uspostavu veze kod koristenja data prometa...
Jel to ide na sim karticama s voice-om (kao kod vipa) ili se mora uzeti posebna sim kartica (data only)??
@ magic_ri
To je za voice kartice, iako ima nekih novosti i za data karticu prepaid (clanak 1.)
@djibuti & andro2001
To sto umjesto 1kB postaje 10kB i nije velika frka! Pa i ovako kod cijena od 1kn=1Mb ili 0,5kn=1Mb pa cak i 5kn=1Mb tek kad se dosegne 10kB mozes ih obracunati, prije je 1kB bio 0,1 lipu sto se i ne moze obracunati. Meni se znalo desiti da sam potrosio oko 8-9 kB i nisu mi ni naplatili :D
Članak 4:
Kad je to 100kB koštalo 2kn u prepaidu? Koliko znam, vazda su se hvalili sa 0,10kn za 100KB, a tih 2kn/100kB je vrijedilo za surfanje preko T-Mobile signala kao što piše sa sajtu. Jesam nešto propustio? 5kn za MB kao nova cijena je ravno depilaciji leđa izolir trakom :|
Zato i jesu tih 0,10 kn za 100KB vodili kao promotivnu akciju, da bi mogli reć da je stara cijena bila 2kn.. Ma...
Ali dobro, ovih 20kn za 10MB je barem nekakvo mini poboljšanje... Samo se nadam da će spretno izvesti to sa provjerom koliko ti je ostalo od tih 20MB, tj koliko si potrošio od tih 100 kn, jer ako će se to sve skupa zbrojit (novci na računu + ti "data novci") bit će poprilično konfuzno pratit stanje računa :-/
Zašto bi ti naplatili 30KB umjesto 4? Naplatit će ti 10 umjesto 4... A ovo šta je 10aLEX govorio..ako si na pretplati onda su ti vjerojatno zbrojili jednostavno taj promet i naplatili, ali ako si na bonovima onda ne zbrajaju na kraju mjeseca nego ti moraju odmah uzet novce, pa ako ti je promet bio manji od 10KB, ondosno 1 lipe, jednostavno ti nisu mogli nikako to naplatiti jer nema manje od 1 lipe :notooth:
Naplatit ce 30kb zato jer na pretplati isto obracunavaju po spajanju. I ako se 3 puta spoji i svaki put napravi 1-2kb prometa, za svako spajanje ce mu skinuti 10kb umjesto onoliko koliko je stvarno potrosio. I na pretplati iskazuju na 3 decimale (a zbraja i na vise decimala), tako da su svaki kb naplacivali kao 0,001kn i to sumirali na kraju.
@Sniper, tnx za odgovor, glupa promotivna akcija... Ne želim ni zamišljati šta bi bilo kad bi sve te akcije na koje smo se tako navikli jednog dana istekle :)
Btw, meni na prepaidu uredno skidaju pare za te male promete, čekaju par spajanja da se skupi jedna lipa (10kB) i skinu je, provjereno http://cafe.mobil.hr/../images/smilies/notooth.gif
Ma sorry, krivo sam ga shvatio, nisam skužio da su to 3 posebna spajanja sa ukupno 4KB.. Al eto ti si to lijepo objasnio :)
Nego, jel ima netko možda malo više info o ovim paketima za prepaid? Stvarno me zanima kako će to izvest i zašto su to tako zakomplicirali.. posjedon? :biggreen:
Dobro, ja nisam to toliko precizno pratio, mozda su i meni zbrajali! :)
Ali ljudi shvatite da sad cjepidlacite, pa radi se o lipama, siguran sam da tokom dana tih par lipa sto uzmu za zaokruzivanje na 10kB ostavite i u trgovini, kaficu,... :D
VIP i t-mobile imaju od pocetka 10kB i nitko na njihovom forumu ne raspraljao o tome kao ovdje!?!?
11.04. je i ne vidim jos nista na njihovom webu. ja sam iskreno presretan s ovim, 25kn = 200mb. jer koristim tarifu slike i slova a potreban mi je promet za surfanje, dok je 1mb=1kn bilo prepreskupo.
Ja surfam po njihovoj stranici i nista se nesnalazim jbte, hoce li netko biti dobar pa mi reci sta to Tele nudi novo za nas prepaid korisnike? Koji su paketi za prepaid i kako se krecu cijene? Ili je i dalje najpovoljnija Simpa sa paketom 20kn=100Mb? Pa Vip sa 30kn=100Mb?
Prepaid se mjenja 15.4.