Koju grafičku karticu za Abit IS7-E uzeti?
Moja ATI Radeonka 9250 128MB V/D/VO je crkla već neko vrijeme, i trenutno se šlepam na nekoj Soltrekovoj GForce 2 MX400 64MB SDR, naravno sve je sporo, to se valjda podrazumijeva...
I sedmicu imam instaliranu, također...
Obzirom da sam relativno neupućen u grafičke kartice, a i da je comp već prilično star, ali me služi, pazim ga i mazim ga, trebala bi mi jedna koja će biti nešto bolja od Radeonke, koja je 3-4 godine stara.
Konfiguracija je:
Celeron 2,4 GHz
1,25GB DDR 400 Kingmax + 512MB DDR266 isto Kingmax (znam da radi manjoj frekvenciji kad miksam)
napajanje NEON PL-400
Samsung Syncmaster 710N 17"
1024*768
Imam priliku nabaviti bez PDVa jednu od ove 3 grafičke:
1)
PALIT
GF8400, 256MB, PCI-E
239,00 kn s PDVom
2)
ASUS
EN8400GS, 512MB,silent, PCI-E
315,00 kn s PDVom
3)
Sapphire
HD3450, 512MB, GDDR2,HDMI.DVI,AGP
475,00 kn s PDVom
Mislim da će svaka od njih biti revolucija, nisam gamer, čisto malo videa pogledati, pokoji DVD,...
Samo ne znam, da li sve tri mogu na moju ploču, kojoj ima već pune 3, ako ne i 4 godine.
Nadalje, vidim da neke grafičke kartice imaju DDR2 u nazivu, doduše GDDR2, a obzirom da moja ploča prihvaća samo DDR, mogu li stavit GDDR2 AGP?
U uputama od matične sam primjetio slijedeće:
"This slot support optional AGP graphics card up to AGP 4X/8X mode.
ATTENTION : this motherboard does not support 3.3V AGP cards, use only 1.5V, or 0.8V AGP cards."
Jesam li ovim potonjim limitiran u izboru pri kupnji nove/polovne grafičke kartice?
I još nešto, vidim da neke AGP imaju neke nastavke još. Npr. V/D/VO .
pretpostavljam da to ima veze sa VIDEO in out, na što bi se trebalo još paziti, da ne kupujem neku AGP koja ima nešto što mi neće trebati.