Nokia E52 ili HTC Touch Pro
Pozdrav,
u svojoj potrazi za savršenim uređajem za sebe došao sam na kraju do dva kandidata : Nokia E52 i HTC Touch Pro. (otpali su E72, N97 Mini, E71, HP IPAQ VM i BB 9700, a još ranije i N900, BB 9000 i HTC Touch Pro 2)
Nikako se ne mogu odlučiti koji od dotična dva uređaja izabrati. Ono što meni prvenstveno treba je naravno pisanje sms-a, slušanje mp3-ca, WiFi, što bolji GPS (Garmin i AdriaRoute), da mogu gore staviti Operu, te svjetlo i fotoaparat.
Zanima me kakva je stvar s izborom i nabavkom softwarea za dotične uređaje, pošto je Nokia bazirana na Symbian S60, a HTC na Windows Mobile 6.1 Pro?
Meni se s jedne strane čini E52 kao logičan izbor s obzirom da sam do sada koristio K750i, pa sam naviknut na takvo sučelje, tu je i činjenica da mi je mobitel uvijek u džepu, doduše odvojen od ostalih stvari ali bez neke navlake ili torbice - tako sam navikao, pa mislim da bi mi bilo pomalo nepraktično možda manevrirati s HTC-om i ostavljati packe na touchscreenu. Dok s druge strane, čini mi se da je HTC ipak kvaliteniji uređaj, ima mnogo više RAM-a, dostupniji miniUSB konektor, veću kvalitetu snimljenog videa...
Da li mi netko može usporediti WiFi i GPS mogućnosti ova dva uređaja?
Hvala.