sada posjedujem 6220c koliko vidim n82 ima sve isto samo još ima wlan. sad me zanima koliko je n82 kvalitetan jer je ovaj 6220 dosta nekvalitetan
Printable View
sada posjedujem 6220c koliko vidim n82 ima sve isto samo još ima wlan. sad me zanima koliko je n82 kvalitetan jer je ovaj 6220 dosta nekvalitetan
U kojem smislu kvalitetan? Ja ga imam već godinu i pol i izuzetno sam zadovoljan :) Evo u zadnjih par dana mi je dvaput pao sa kojih metar i pol visine na pločice i nema apsolutno nijednu ogrebotinu, tako da je i fizički kvalitetan ako si na to ciljao ;)
Ja sam također zadovoljan, jedno mi se koji milimetar miče poklopac baterije, ali to je sve u redu. Imao sam problema zbog neispravne memorijske, ali dobio sam novu i od tada nikakvih problema s njime :)
N82 je izuzetno kvalitetno izrađena.U 7 mjeseci nikad problema i nije niti jednom zaškripala.
poklopac baterije cesto znas biti klimav... al to se rjesi tako sto se iznutra na poklopac zalijepi par slojeva selotejpa... onda radi sve kako treba... jednostavno a ucinkovito...
btw. n82 je u svakom pogledu bolji uredaj od 6220c.
fizička kvaliteta, ja ga jednom rastavio popucale sve kopče na oklopu i oklop se klima. kasnije upadne u rezrevar. to preživi ali ekran tmaan ja očistim ekran opet bude normalan kad nakon 2 dana odvoji se flat kabal s ekrana. 200 kn novi ekran, ispadne mi više puta iz džepa do ksjedim na parket prestane radit crvena tipka dva dana nakon toga neradi čitava tipkovnica. još 200 kn za tipkovnicu a gps antenu je nemoguće zalemit. uložio u njega 400 kn i imam bljedi ekran i tvrde tipke i mobitel bez gps-a. baterija traje 12 sati maximalno. svako četri dana prilikom slušanja glazbe mobitel se restartira. ima 2.5 mm izlaz i nemogu nać slušalice kako spada
Čekaj malo da vidim jesam li dobro shvatio: rastavljao si mobitel (bogtepitakako), pada ti iz džepa, upada u rezervoar (!!!) i nakon svega ti se još žališ i pljuješ po njemu što ti tako slabo radi? :lmao: Ja mislim da možeš bit presretan što ti ikako radi nakon svega toga...
Btw, kaj nema 3,5 mm?
EDIT nakon odgovora: sorry, mislio sam da priča o N82 :)
:lol:
Imaš u super konzumu 2,5mm slušalice za 30kn.
Ja bih ti preporučio da se prebaciš na neki waterproof i shock-resistant mobitel.
black ima 6220 i taj mob je prosao sve i svasta -pratim tu na forumu i nemogu vjerovati....
inace n82 je dosta kvalitetniji od 6220
offtopic---black za tebe je samsung b2100 nista vise.......
Ako i sa novim mobom misliš tak postupat onda je Nokia 3720 za tebe.
samo sam čeko vaše odgovore da mi preporučite 3310. sve ok ne ljutim se meni je to šala vama ozbiljan prijedlog. uglavnom to je istina slabo pazim na stvari cijenim ih koji mjesec dana pa onda sve sjebem i kasnije plačem niti imam novce niti ono što sam kupio. šta je preživio moj 6151 to su drame. ispao mi je iz džepa kad sam se vozio na motor pri 80 kmh i udario od zid. zadnji oklop se sasuo u komadiće a mobitel je na svo čudo nastavio radit ispado mi sa 10 m na beton. dokrajčilo ga je to kad sam skočio s motorom oko 5 m uvis i pao na džep gdje mi je bio mobitel. puko je ekran nakon što sma promjenio ekran živio još 2 dana ispo mi iz džepa s 10 cm visine i više se nije upalio. a trajao mi je pune dvije ipo godine. i skupljam novce i kupim ovaj 6220 c a ostalu ušteđevinu potoršim na popravak. možda ga uspijem prodat jer kad se mobitel gledan s vana izgleda kao nov. no ima kineski ekran i neradi mu gps. i od tih novaca kupim polovan N82. samo vidim da n82 ima stariji OS(Symbian OS 9.2, S60 rel. 3.1) dali se može nadogradit na Symbian OS 9.3, S60 rel. 3.2
i N82 ima Dual ARM 11 332 MHz processor; 3D Graphics HW Accelerator
a 6220 ARM 11 369 MHz processor
koji ima bolji procesor
symban se ne moze nadograditi...
procesor je jaci u N82, al ruku na srce neces ni primjetiti razliku... HW Accelator ti moze malo poboljsat igranje Ngage igara... al sve je to vise marketinski trik vec neka prava stvar...
imao sam i n95 i n82 (koje imaju jace procesore i accelator) a i n79 i n96 (koje nemaju)... pa na brzini i nisam vidio neke velike razlike...
sa novim softwareom, svi ce raditi solidno brzo...
dali ima ikakve razlike što je stariji OS
a i dosta je velika razlika u cijeni
6220-1100 kn
n82-1600 kn
a uvijek je bilo tako i ostlao koliko para toliko i muzike
Mobis dere cijene ko niko. kažem sad nov dođe 1600 kn. to je u najftinijoj trgovini u BiH. nije nikakv diler ili slično. a u toj iistoj trgovini 6220 je jeftinija za 500 kn. a kažem kolko para tolko i muzike a to znači da je n82 dosta kvalitetniji i bolji od 6220
Ja hi uzeo n82 po 1600kn ako je u legalnoj trgovini...to je jos uvijek isplativa kupnja po meni
Tako se macehinski ponasat prema mobitelu i onda se usuditi kritizirati isl.
Moja preporuka kupi si Samsung sgh M110 imas ga u Vip Webshopu za samo 149 kn. Pa igraj sa njim nogometa a za multimediju si nabavi Mp3-mp4 player i to je to,(sad im je cijena stvarno niska i ponuda odlicna).
:cthumbup: