-
Miš ne radi
Kak to biva, moj susjed opet ima problema sa kompom. Ovaj put mu miš ne radi. Instalirao je 18 wheels of steel i malo poslije toga još nešto negdje napravio (ne zna ni sam što i gdje) i miš mu više ne radi. Probao sam restartati komp, system restore i ponovno priključit miš, ali i dalje ne reagira.
Meni se to dogodilo prije par godina kada mi je grafa vrisnula pa ma došao majstor reći da grafa ne radi i složio je miša usput, ali se nesjećam jel nešto pod Control Panelom ili gdje.
Tko zna kako ga osposobiti?
-
Koji točno miš? Ukoliko je optički, svijetli li LED-ica? Kakvo je stanje u Device Manageru i system logovima? Radi li na drugom kompu? Probaj bootati Mini Windows XP s Hiren'sa ili neku distribuciju Linuxa ukoliko imaš. Malo više detalja ne bi bilo na odmet...
-
Optički, svijetli. U DMu nema ništa vezano uz miša, a u logove nisam gledao jer se dosada još nisam služio njima pa ni ne znam gdje su. Znači, skidam Hirens boot. A nisam se ni njime služio.
-
Čemu odmah zaletavanje s Hirens-om?
Miš je 40 kuna u prosjeku a ti ideš susjedu gledat šta se dešava s mišem. Vjerujem da i ti imaš bar jednog miša kod kuće kojeg si mogao ponjet sa sobom i ustanovit jel u njemu problem. Odmah se hvatate Hirensa,Linuxa i alternativne medicine. Ajmo od početka,kako i treba. Znači:
1. Pokušat s drugim mišem.
2. Ako ne štima,moguće je da je susjed povukao i fizički nešto potrgao u samom USB ili PS/2 sučelju u koji je taj nesretni miš ukopčan.
3. Ako ni ovo sve što je daleko jednostavnije ne pali,onda mislim da ni Hirens niti Linux neće ništa značajno popravit,a nova instalacija OS-a pogotovo.
Po svemu ovome,sumnjam na miša 99%,a pogotovo ako je USB. ;)
:wave:
-
Bio je miš u kvaru. Probao sam drugi i radi. Hvala.