Gospodo čuo sam dali je istina neznam da postoji nekakav uređaj koji uštekaš u struju i on pojačava signal t-mobile u krugu 10-20 metara. dali itko ima pojma o takvoj napravi molim da mi javi. Hvala.
Printable View
Gospodo čuo sam dali je istina neznam da postoji nekakav uređaj koji uštekaš u struju i on pojačava signal t-mobile u krugu 10-20 metara. dali itko ima pojma o takvoj napravi molim da mi javi. Hvala.
Zbog načina rada GSM/UMTS-a ne vjerujem u to. A i da je točno, ti bi onda na vlastiti trošak njima činio uslugu pojačavanja signala.
@ unoo678
Jedino bi ti pomogla vanjska antena za mobitel ali je dosta tesko danas naci mobitel koji ima uticnicu za vanjsku antenu.
Jedino ako oni misle tebi placat za to sto imas anetnu (il kaj vec), inace ne vidim nekog smisla za to :-/
Ne razumijem sto hoces reci!
Ja samo kazem da su prije postojale male mikro uticnice na mobitelima na koje se mogla spojiti antena (to se je prije na autima moglo vidjeti) i time odmah bolje hvatas signal! To je ipak lakse naci nego nabavljati neko pojacalo/repiter ili kako bi se to cudo zvalo!
Ahaaaaaa... Ja mislio... Aj nema veze.. :D mislio si na vanjsku antenu na mobu (il necemu...)? Za to pak neznam :D
Teško ćeš to nabaviti. Vrlo teško.
Ako je to ono kaj mislim da je :D
Ajd da potvrdim: da li je to ono kaj su imali Siemensi prije na stražnjoj strani?
http://www.mobile-review.com/review/.../s45i/pic2.jpg
(jedan od mojih najdražih, imam jednog doma ali sa sj**anom baterijom. :()
Ako je to to, rješili ste za mene jedan od većih misterija :D
@Mario
Jedna stvar je vanjska antena za mob, kao ovo za stare Siemense.
Druga stvar je ovo što Alex kaže, pojačalo ili repetitor signala. Na taj način si praktički doma možeš dignuti "baznu stanicu" u što lagano ne vjerujem. I tu se vraćamo na Inovatorov post na početku teme.
bilo je price o tome za vikse i tako da se ta antena mogla ugraditi recimo gdje nema signala
al to je bilo price unazad par godina dok signal jos nije bio takav kakav je danas
a druga su stvar siemens modeli(s45,me45,sl42,sl,45,s55,s65...) i nokia modeli(npr 6110,6210,6310,6310i...) koji su se ugradjivali prije u automobile pa su imale onaj jack od iza koji se ustekavao-tj telefon bi odmah koristio vanjsku antenu od automobila za bolji prijem
nokia 6310i i danas je jako trazen telefon bas zbog toga sto je u vecini luksuznih automobila ugradjen bas handsfree u koji ta njoka pase(moze i 6210,6310)
Ma već sam rekao, a i ne da mi se elaboratirat jer je to takav nonsens da je bespredmetno o tome diskutirati